Her hafta pazar günü açılan Rus pazarında esnaf tezgâhını benzin döküp yaktı. Haber32 muhabirinin aldığı bilgiye göre; Züccaciye ve cam eşya satan Mustafa Şahiner isimli esnaf belediyeden kiraladığı yere eşyalarını açtı. Fakat kendi yerinin yanındaki yerin boş olmasıyla diğer eşyalarını da buraya yerleştiren esnafa zabıta görevlileri müdahale ettiler. Zabıta Görevlileri Esnafı uyararak yer ücreti ödemeden boş olan yere eşyalarını koyduğunu burayı boşaltmasını istediler. Yer parasını ödemediği yerden çıkmayacağını söyleyen esnafa zabıtalar müdahale etti. Bunun üzerine sinirlenen esnaf eşyalarını yaktı.

Mustafa Şahiner “Bu belediye başkanı nerededir? 3 aydan beri görüşmek istiyoruz. Fakat kendisine ulaşamıyoruz. Bu belediye başkanlığı sadece seçim zamanımı bizleri hatırlar. Bizim sorunlarımız var bunları Başkana iletmek istiyoruz” dedi.

Pazardaki diğer esnaflarda kendi aralarında para topladılar bu toplanan parayı tezgâhını yakan esnafın eşine verdiler.

Pazar esnafı “Biz burada birlik olalım. Hasan Balamandan zaten epey çektik. Burada yaşlı bir teyze 10 kilo marul getirmiş buraya. Kilosunu 1,5 Tl ‘den satıyordu. Hepsini satsa 15 TL eder, ondan belediye 16 TL yer parası istiyor. Böyle şey mi olur? Biz bu başkan geldi diye sevinmişken bakın bunlarda aynı şeyi yapıyorlar. Biz burada esnaflar olarak direnelim birlikte olalım. Gerekirse biz bazı esnafların ücretini biz ödeyelim ama yılmayalım” dediler.