Türkiye'de yaşanan Koronavirüs tehlikesi Isparta’yı da derinden etkiledi. Yaz mevsiminin gelmesine sayılı günler kala müşteri bekleyişini sürdüren Isparta’daki esnaf, sürecin bir an önce bitmesini ve hayatın normale dönmesini istiyor.

"PİYASALAR ETKİLENDİ"
O isimlerden biri olan kuyumcu Şakir Aydemir, özellikle altın ve dövizdeki fiyat artışlarının ekonomiyi olumsuz etkilediğini savunarak, sürecin en az hasarla atlatılması arzusunu taşıdığını söyledi. Aydemir; “Piyasalara bakıldığında döviz ve altında ciddi bir yükseliş var. Bu hem ülke ekonomisini dolayısıyla ilimiz ekonomisine de olumsuz etkilemektedir. Temennimiz ülkemizde ve ilimizde de salgından en kısa zamanda kurtulup normal hayata dönmektir" dedi.

"OLUMSUZ ETKİLERİ OLACAK"
Bakanlığın hayata geçirdiği önlemlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Aydemir; “Bu süreç ne kadar erken toparlanırsa daha az zararla atlatılacaktır. Ama bu sürecin mutlaka olumsuz etkileri olacaktır. Şu anda gerek ülkeler arası gerekse iller arası ulaşımda sorunlar yaşanıyor. İlimize de dışarıdan insan gelmeyince il ekonomisi olumsuz etkilenecektir. İlde esnaflar olarak gün için de 4-5 saat mekanı açık tutarak süreci atlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.