Esnafa kredi müjdesi. Esnafların Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla Halkbank'tan çektiği kredilerde 100 bin liraya kadar alınan yüzde 2 komisyonu kaldırıldı. Ayrıca ödeme süresi de 4 yıldan 5 yıla çıkarıldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Antalya’nın Manavgat ilçesinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği tarafından düzenlenen istişare toplantısında esnaflara önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıya katılan Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Tural, esnaf kredilerinde 4 yıla kadar olan vade süresinin 5 yıla çıkarılacağını, 100 bin liraya kadar olan kredilerde yüzde 2 komisyonu alınmayacağını ifade etti.

Ülkemiz açısından siyasi ve askeri böylesine önemli gelişmelerin yaşandığı süreçte TESKOMB tarafından düzenlenen istişare ve eğitim semineri, esnafımız adına elde edilen kazanımlar açısından da son derece önem arzetmiştir.  Bölge Birliğimiz adına yaptığımız görüşmelerde esnafımızın çözüm bekleyen sorunlarını TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir Akgül’e, Ticaret Bakanlığı bürokratlarımıza, Halk Bankası yetkililerine aktardık. Bu görüşmeler neticesinde de yoğun programına rağmen seminerimize katılarak bizleri onurlandıran Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’dan müjdeleri aldık.  

Buna göre kooperatiflerimiz aracılığıyla sağlanan kredilerin geri ödemelerinin 3 aylık yerine 6 aylık periyotlar halinde ödenebileceğini,  4 yıla kadar olan vade süresinin 5 yıla çıkarılacağını, 100 bin liraya kadar olan kredilerde banka komisyonunun kaldırılırken, 100 bin lira üzerindeki kredilerde de komisyonun yüzde 1’e indirileceğini, faiz oranlarının indirilmesi için de çalışma yapıldığını Sayın Bakanımız bizzat açıkladı.   

Ahmet Tural, önümüzdeki günlerde esnaf ve sanatkara can simidi olacak olan sıfır faizli kredinin de çıkarılacağını ümit ettiklerini belirten

Ayrıca, istihdam sağlayan esnafa sıfır faizli kredi verilmesi yönünde bir hazırlığın yapıldığı müjdesini de verdi.

Kooperatif ortaklarımızı, kredi ödemelerinde büyük ölçüde rahatlatacak ve sıfır fazili kredi hazırlığıyla istihdam oluşturmalarına katkı sağlayacak bu düzenlemelerin esnafımıza hayırlı olmasınI diliyor, Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize, Sayın Bakanımıza, Ticaret Bakanlığı bürokratlarına ve Halk Bankası yöneticilerine esnafımıza sağladıkları katkılardan dolayı TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir Akgül’e teşekkür ediyorum.”

Öte yandan esnaf ve sanatkarın Halkbank aracılığı ile çekeceği kredilerde faiz indiriminin yılbaşından itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.