Pandemide işleri zarar gören esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik  1000 TL hibe desteği ile büyükşehirlerde 750TL küçük şehirlerde 500TL'lik kira desteğinden yararlanmak için 30 Aralık 2020 Cuma günü başlayan başvuru süresi devam ediyor.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, üç ay boyunca verilecek destek için  başvuruların e devlet üzerinden yapıldığını kaydetti. Desteklerden yararlanmak için www.turkiye.gov.tr adresinden başvuruların yapılabildigini söyleyen Başkan Tural, "Destek başvuruları 10 gün sürecek olup 8 Ocak 2021 Cuma gününe kadar sürecektir. TC Kimlik numarasının son hanesine bakılmaksızın 4-8 Ocak tarihleri arasında  esnaf ve sanatkarımız başvuru yapabilecektir. Başvuru sonuçları destek başvuruları tamamlandıktan sonra www.turkiye.gov.tr adresinden açıklanacaktır.


Başvuru süreci sonrası yapılacak değerlendirme sonrasında hak sahiplerine yapılacak ödemeler Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanacak tarihtebanka hesap numaralarına otomatik aktarılacaktır" dedi