Bayanlar kadar erkeklerinde estetiği olan ilgisinin yüksek olduğunu belirten Dr. Melike Oruç,  estetik yaptırmada yaş sınırının olmadığını  söyledi.

Oruç, Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi bölümüne gelen hastaların genellikle burun düzeltmek, göğüs küçültmek ve büyütmek, karın yağlarını aldırmak ve gerdirmek, kulaktaki görüntü bozukluklarını düzeltmek, göz kapağı torbacıklarını aldırmak, yarık dudak ve yarık damak düzeltmek, yapışık parmak açtırmak, yanık izlerini kaybetmek, doku kaybını tedavi ettirmek gibi birçok alanda başvuru yapıldığını kaydetti.

Ameliyat sonrasında hastalarına önerilerde bulunduklarını söyleyen Oruç sözlerini şöyle sürdürdü: Biz hekimler olarak hastalarımızı operasyon bitince her şey bitmez tetkikler ve birtakım teknik uygulamalar devam etmeli diye daima uyarmalıyız. Cerrahi ameliyat ya da anestezi yapılan bölge sürekli hekimce kontrol edilmelidir. Bu yönde bizler; Isparta Devlet Hastanesi hekimleri olarak tüm hekim arkadaşlarımız gibi hassasiyet göstermekteyiz. Ameliyat sonrası hastalarımızın iyileşmelerini kontrol ediyoruz. Onları yalnız bırakmıyoruz. Tabiî ki hastaya düşen birtakım görevlerde var. Öncelikli olarak; hekimlerine ara ara kontrole gelmeliler. Antibiyotik ve jellerle cerrahi müdahale yapılan bölgeyi daima korumalılar yine o bölgeyi çevresel faktörlerden ve bir takım bakterili ortamlardan da korumalılar”.       

Estetik hakkında bilgi veren Oruç, “ Estetik cerrahinin doğuşu, eski çağlara kadar dayanmaktadır. Hipokrattan bu yana estetik cerrahi üzerinde birçok çalışmalar yapılmıştır. Tabi ki bu çalışmalar günümüz teknolojisi yanında oldukça ilkel kalmaktadır. Son 50-60 yıl da adeta modern estetik cerrahinin temelleri atılmıştır. Avrupa ve ABD bu konuda başı çekmektedir. Avrupa ve ABD deki bu modern gelişme bizim ülkemizde de aynen görülmektedir diyebiliriz. Avrupa ülkelerinden ülkemize sayısı azımsanmayacak oranda insanlar estetik ameliyat için Türkiye’ye gelmektedir, Tabi bir hekim olarak bu durum ülkemiz adına bizleri gururlandırmaktadır”  şeklinde konuştu.