Isparta Belediyesi bahar ayları öncesinde başlattığı larva ile mücadelenin ardından uçkunla mücadeleyide sürdürüyor. Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce devam eden çalışmalar kapsamında şehrin 44 mahallesi ile birlikte park ve mesirelik alanlarda çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor.
 
Temizlik İşleri Müdürlüğü geçen şubat ayında haşere ve sineklerin larvalama noktalarında yoğun ilaçlama çalışması başlatmıştı. Bu çalışmalar kapsamında ekipler kanal boyları, kanal içleri, bataklık, gölet ve gölet boyları ile rögarlar ve durgun sularda larva ile etkin bir şekilde mücadele gerçekleştirmişti.
 
Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü sinek ürememesi için ilk ve en önemli adım olarak görülen larva ile mücadele kapsamında çalışmış, yaz mevsiminde halkın mağdur olmaması ve rahat bir yaz geçirebilmeleri için yoğun bir çalışma içerisine girmişti.
 
Bu çalışmalar yerini uçkun ve haşeratla mücadeleye bıraktı. Bu kapsamda Isparta Belediyesi son sistem makinelerle uçkun mücadelesini sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında 44 mahallede sabah ve akşam olmak üzere periyodik olarak ilaçlama çalışmaları sürüyor. Yine buna bağlı olarak ekipler mesirelik alanlarda da halkın rahat bir ortamda pikniklerini yapabilmeleri amacıyla ilaçlama çalışmalarını devam ettiriyor.
 
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Halkımızın daha sağlıklı bir ortamda yaşamaları için gereken her türlü çalışma yapılmaktadır” derken, çalışmaların yaz ayları boyunca aralıksız olarak süreceğini aktardı.