İçinde Ergenekon destanının da anlatılacağı Etnografya Müzesi ek binasının ihalesi geçtiğimiz günlerde yapıldı. İhaleye 5 firma teklif verdi. İhalenin sonucu değerledirme süreci tamamlandıktan sonra açıklanacak.

İŞTE O PROJE

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Ergenekon destanı, dünyada nerede bir Türk varsa onu ilgilendiren önemli bir destandır. Ergenekon destanını çürütmek ve Türk Milletini ortadan kaldırmak isteyen güçler oldu. 160 metre boyunda yapılmış bir müzemiz vardı. Şimdi o müzemize ilave olarak uygulayacağımız yerle ilgili alanın tahsisleri de bitti.

Devletimiz bu tahsisi yapmış durumda, teşekkür ediyorum. Ergenekon Müzesi kuruluyor şu anda. Mevcut müzemize 400 metre daha ilave ediliyor. Bin ton mermerden işlenen Ergenekon ağırlıklı bir müze olacak. Yakın bir tarihte ihalesini yapacağız. Böylelikle bizim destanlarımızı çürütmek isteyenlere karşı da bu destanların gerçeği ortaya çıkmış olacak. Dünyada nerede bir Türk varsa bu müze onlarla ilgi kuracağı büyük bir kültür müzesi olacak" dedi.