Türkiye Eğitim Derneği (TED) Isparta Koleji Yatırımcı ve İşletmeci Şirketi (ETTAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Demirel, TED Isparta Kolejinin öğrenci sayısının, başarı oranı yükseldikçe, bine ulaşacağına inandığını bildirdi.
    
ETTAŞ tarafından okul çalışanları, öğretmenler ve aile birliği üyelerine iftar yemeği verildi. ETTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Demirel'in ev sahipliğinde ORMA'da düzenlenen yemeğe, Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Koyuncu ve diğer yetkililer katıldı.
    
Demirel, yemekte yaptığı konuşmada, kolejlerin 1960'lı yıllarda sanayinin gelişmesinde çok önemli katkılar sağladığına dikkati çekti. Fransız ve İngilizler'in Çukurova, Kahramanmaraş, Mardin ve Diyarbakır'da açtığı kolejlerin 1960'dan sonra Türk sanayisinin gelişmesinde büyük rolü olduğunu anlatan Demirel, bu uygulamanın üzerinde durulması gerektiğini kaydetti.
    
TED Koleji'nin Isparta'daki durumunun istenilen seviyede olmadığını belirten Demirel, ''Bir yıl içinde ortaöğretim bölümünü hizmete sokacağız'' dedi.
    
Demirel, 2 yıl önce 150 olan öğrenci sayısının bu yıl 350'ye çıkacağını tahmin ettiklerini, 2-3 yıl içinde de bin öğrenci sayısına ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi. Okulun yaşaması için öğrenci sayısının bin kişi olması gerektiğine değinen Demirel, kolejin Ispartalılara yeteri kadar anlatılmadığını savundu.
    
Antalya'nın Demre ilçesinde emekli bir öğretmenin açtığı kolejde 650 öğrenci bulunduğuna işaret eden Demirel, şöyle konuştu:''Bir ilçede çocuklarının daha iyi yetişmesi için koleji tercih eden 700 kişi çıkıyor, Isparta'dan çıkmıyor. Isparta'yı bu bakımdan pasif kabul etmiyorum. Yeteri kadar duyurulmamış. Ispartalı başarıyı ve peşin parayı çok sever. Okul başarıyı yakaladıkça 3 yıl içinde bin öğrenci sayısına ulaşılacaktır. İşte o zaman yeni derslikler oluşacak. Tıpkı Çünür'de yükselen üniversitemiz gibi kolej olarak yükselecek ve etrafına örnek olacaktır. Bunun peşindeyiz. Bugünkü çalışma hızıyla kolej, 5 milyon dolarlık yatırımı kendi gelir kaynaklarıyla ödeyebilecek pozisyona sahip olacaktır. Öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Çok iyi çalışıp, çok iyi başarılar aldılar. Önümüzdeki yıllarda artan paydan öğretmenlerimize de paylar düşecektir'' dedi.