Isparta'nın 2 bin 637 metre yükseklikteki Davras Kayak Merkezi'nin tanıtımı için dünyaca ünlü kayakçılar Vivien Dotti, Frangois Bon ve Aurefien Ducroz, renkli bir gösteri yaptı.Gösteri, 54 ülkede yayın yapan Eurosport kanalında 'Kaçış' adlı belgeselde gösterilecek.

Isparta Valiliği'nin daveti üzerine, dünyanın en iyi kayakçıları arasında yer alan Vivien Dotti, Frangois Bon ve Aurefien Ducroz ile Eurosport'ta program hazırlayan yönetmen Sebastien Laugier ve ekibi, dün akşam Davras Kayak Merkezi'ne geldi. Davras'ta 1 hafta kalacak dünyaca ünlü kayakçılar ve çekim ekibi, 54 ülkede izlenen Eurosport'ta 'Kaçış' adlı bir belgesel hazırlayacak. 2 bin 637 metre yükseklikteki Davras Kayak Merkezi'nin tanıtılacağı belgesel için kayakçılar dün bir gösteri yaptı.

Belgeselin nisan ayında Eurosport'ta yayınlanacağını anlatan yönetmen Sebastien Laugier, rol alacak kayakçılardan Aurefien Ducroz'un dünyanın en iyisi olduğunu ve çok tehlikeli bölgelerde bile kayabildiğini söyledi. Frangois Bon'un ise paraşütle kayak yaptığını dile getiren yönetmen Laugier, ''O alanında ilk ve tek. Vivien Dotti de paraşütle kayak yapıyor. O da free style dünya şampiyonu oldu'' dedi.

KAR KALİTESİ AVRUPA'DAN DAHA İYİ
Çok tehlikeli gösteriler yapan dünya şampiyonları Davras Kayak Merkezi'nin doğal özelliklerinin dünyadaki birçok kayak merkezine göre çok daha iyi olduğunu söyledi. Yönetmen Laugier da Davras'taki kar kalitesinin Avrupa'dan çok daha iyi olduğunu vurgulayarak, ''Büyük bir şans. Bölgenin gelişmesi için yeni yatırımlar yapılmalı ve mekanik tesisler ve konaklama imkanları artırılmalı'' diye konuştu.

NEFES KESEN GÖSTERİ
Dünya şampiyonu kayakçıların diğer ülkelerdeki gösterileri de önceki gün Davras Sirene Davraz Otel'de düzenlenen programla Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, otel müşterileri ve basın mensuplarına izlettirildi. Vali Yardımcısı Şaşmaz, dünya şampiyonu kayakçıların gösteri için akıl almayacak tehlikeleri göze aldığını belirterek, ''Dünyanın en iyi 3 kayakçısını Isparta'da ağırlamak bizim için çok önemli bir olay. Davras Kayak Merkezi'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır'' dedi.

Göller Yöresi'nde Eğirdir ve Kovada gölleri arasında yükselen ve Isparta Ovası'nı kuşatan Davras'ta, Türkiye'deki en iyi doğal kayak pistleri bulunuyor. Davras'ta, 2 bin 200 metre yüksekliği kadar çıkabilen 2 telesiyejle kayak yapılabiliyor. Davras Kayak Merkezi'nde ayrıca, 2 otel ve çeşitli tesisler yer alıyor.

(DHA) (Doğan Haber Ajansı)