Isparta Belediyesi ev ve süs hayvanı satan kişilere yönelik bu hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili eğitim programı düzenledi. Oğuzata Kurs Merkezinde 7.’si düzenlenen eğitim programı sonrasında başarılı olan katılımcılara sertifikaları verildi.  

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Hamdi Balcı şunları söyledi:

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa ilgili olarak 12 Mayıs 2006 tarih ve 26166 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği gereğince;

Yönetmeliğin 7.madde k bendi ve madde 13, Belediyelerden ev ve süs hayvanı satan kişilere yönelik bu hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili eğitim programları düzenleyip sertifika vermesi istenmiştir.

Ev ve süs hayvanı satışı yapmak isteyenlerin eğitim programına katılıp sertifika almadan kanun gereğince ruhsat alıp işyeri açmaları mümkün değildir.

Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Belediye Başkanımız Sayın Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları üzerine 7. dönem eğitim programını başlattık ve şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.

Ev ve süs hayvanı satan kişilere verilecek eğitim programı, ‘Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi’, ‘CITES Sözleşmesi’, ‘5199 sayılı Kanun ve bu yönetmelik’, ‘Ev ve Süs Hayvanları Satış, Barınma ve Eğitim Yerlerinin, Kuruluş, Açılış, Ruhsat, Çalışma Ve Denetleme Yönetmeliği’, ‘Hayvan Ekolojisi’, ‘Hayvan Davranışı’ ve ‘Hayvan Bakım ve Beslenmesi’ konularından oluşmaktadır.

Eğitimin amacı ev ve süs hayvanı ile kontrollü hayvanları bulundurma ve sahiplenme şartlarına uygun olarak hayvan bakımı konularında ve sahiplenilerek bakılan hayvanların çevreye verecekleri zarar ve rahatsızlıkları önleyici tedbirlere ilişkin bilgilendirme yapmaktır”

Konuşmanın ardından Orman Su İşleri Bakanlığı VI Bölge Müdürlüğü Isparta Şube Müdürlüğü Mühendisi Mustafa Gözübenli, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şubesinden Veteriner Hekim Serpil Yılmaz, SDÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Elemanı Uzman Dr. Serkan Özkaya ile Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Hamdi Balcı tarafından katılımcılara eğitim verildi.