Isparta'da bir ay önce Isparta Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete giren 'evde bakım' personeli hastaların sağlığı yanında sosyal günlerinde de onları yalnız bırakmıyor.

Evde bakım personeli konuşma ve yürüme engelli Yavuz Kaya (21)'nın doğum gününü kutladı. Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Okutan da engeli Kaya'ya doğum günü pastası alarak onu yalnız bırakmadı.

Ramazan Okutan, doğuştan engelli çocuklarından birisi olan Yavuz Kaya'nın doğum günü olması nedeniyle onu yanlı bırakmak istemediklerini söyledi. Okutan, evde bakım hizmetleri kapsamında Kaya ailesinin sağlık personeli tarafından her 15 günde bir ziyaret edildiğini belirtti.

Okutan, "Yavuz Kaya'nın da doğum günü olması nedeniyle böyle bir sürpriz yapmayı ve ailenin mutluluğuna mutluluk katmayı istedik. Pasta keserek birlikte yedik. Onların acılarını bir nebzede olsun hafifletmek istedik." dedi.

Bu kapsamında bir ay içinde 80 hastanın evinde sağlık tedavisinin yapıldığını aktaran Okutan, hastaneye gelemeyecek durumda olan hastaların ayağına gittiklerini kaydetti. Okutan, "Orada tedavilerini yapıyoruz ve gerekli sağlık ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yavuz ve Esen kardeşlerin evini de sağlık personelimiz her 15 günde bir ziyaret ediyor. Sağlık durumu daha ciddi olan hastalarımızın evleri de personelimiz tarafından gün aşırı veya iki günde bir ziyaret ediliyor." diye konuştu.

Anne Ayşe Kaya, Yavuz ile birlikte kardeşi Esen Kaya'nın birer yıl ara ile dünyaya gözlerini açtığını ve ikisinin de yürüme ve konuşma engelli olduğunu söyledi.     Kaya, çocukları dünyaya geldiğinde fark edemedikleri rahatsızlıklarını emekleye başladıklarında fark ettiklerini ifade ederek, köyde yaşadıklarından doktora gittiklerinde her şeyin çok geç olduğunu öğrendiklerini kaydetti.  

   Ayşe Kaya, çocuklarının bu durumuna severek katlandığını ifade ederek, "Allah onları başımdan eksik etmesin. Çocuklarımın yanından bir an olsun ayrılamıyorum. Onlarsız huzurum yok. Dışarıya kısa bir süreliğine çıksam aklım çocuklarımda kalıyor. Çocuklarım yanımda yokken gittiğim yerin anlamı bile kalmıyor." dedi.

    Kaya, Devlet Hastanesi sağlık personeli tarafından kendilerine yapılan bu anlamlı ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.  

   Çocuklarının sadece kendileri tarafından değil başka hatırlayanların da olmasının memnun edici olduğunu söyleyen Kaya, Başhekim Okutan ve diğer personele teşekkür etti.