Konya’nın Beyşehir Gölü Kıyısında Bulunan 530 Nüfuslu Gölyaka Mahallesi Konya’ya bağlı fakat mahalle sakinleri gündelik işlerini görmek ve Beyşehir İlçe Merkezine ulaşabilmek için Isparta’ya bağlı Yenişarbademli İlçesinin Gölkonak Köyünden geçen karayolunu kullanmak zorunda kalıyorlar ve dolaylı olarak Konyaya bağlı olan mahalle ilçe merkezine gitmek için önce Isparta’ya Uğrayıp ardından Konya sınırlarına  tekrar geçiyorlar.

Konya il merkezine direk olarak kara yolu bulunmayan mahalle sakinleri her türlü ihtiyaçlarını gidermek, ekmek almak ve banka işlemleri gibi ihtiyaçları karşılamak için kendilerine sadece 5 km uzaklıkta olan Yenişarbademli ilçesini Kullanıyorlar.

İlginç bir coğrafi Konuma sahip olduklarının altını çizen Gölyaka Mahallesi Muhtarı;   Beyşehire bağlıyız ama Beyşehire gidebilmemiz için Yenişarbademli’den geçmemiz gerekiyor Yenişarbademli’den gitmeyelim başka yol kullanalım desek bu Sefer de Şarkikaraağaç‘dan geçmemiz gerekiyor dedi.

Resmi İşlemleri Konya’da ama Gündelik işlemlerini Isparta’da Gerçekleştiren Vatandaşlar Beyşehir’e 55 km uzaklıktayız,  Konya’ya 145 km uzaklıktayız ama Isparta’nın Yenişarbademli İlçesine 5 km Uzaklıktayız. Eczane, market,banka işlemlerimiz en yakın Yenişarbademli’den halloluyor dedi

Bazı Mahalle Sakinleri evlerinin Konyaya bağlı olduğunu belirtirken bahçelerinin ise Isparta sınırlarında kaldığını söylüyor. Koronavirüs nedeniyle 31 Büyükşehirde sokağa çıkma yasağı olurken Isparta’da yoktu bizim evimiz Büyükşehir, bahçemiz ise İl Bu yasak bizi de kapsıyor mu diye sordu?

Cüneyt Erbil / Haber32 Muhabiri