Denizli merkez başta olmak üzere Aydın, Aksaray, Burdur, Isparta ve Antalya'da evlendirme vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen aralarında çete liderinin de bulunduğu 8'i kadın 11 kişi tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, Denizli Emniyet Müdürlüğü, belirledikleri yaşlı ve dul erkeklerin evlendirme vaadiyle paralarını alarak dolandırıcılık yapan bir grubu tespit etti.
Yapılan inceleme ve çalışmaların delillendirilmesinin ardından ''Evlendirme'' operasyonuyla harekete geçen ekipler, Denizli merkez, Aydın, Aksaray, Burdur, Isparta ve Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle ortaklaşa yürütülen operasyonlar kapsamında 10'u diğer illerden olmak üzere 25 kişiyi gözaltına aldı.
Emniyette ifadeleri alınan zanlılardan çete lideri olduğu iddia edilen E.A, Denizli'de, diğer illerde düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanlardan 10 kişi tutuklandı.
Suç işlemek amacıyla örgüt oluşturarak dolandırıcılık olayına karıştıkları ileri sürülen zanlıların, evlenmek isteyen yalnız kişileri tespit ettikten sonra bir yolunu bulup söz konusu kişiyle iletişime geçtikleri bildirildi. Zanlıların takma isimler kullanarak, yalnız yaşayan erkek ve kadınları evlilik vaadiyle örgütteki kadınlarla görüştürüp, anlaşma sağlandıktan sonra hediye edilen altın takı, elbise ve paraları alıp kayıplara karıştığı iddia edildi.
Bu yolla 10 kişinin yaklaşık 70 bin lirasının dolandırıldığı bildirildi.