Isparta Belediyesinin 2014 yılı faaliyet raporunun onaylanması, oy birliği ile Cuma gününe yani bugüne bırakıldı. Raporun oylamasında tartışmaların yaşanması bekleniyor. Belediye Meclisinin geçtiğimiz gün yapılan Nisan ayı ilk toplantısında gündemde her yıl yer alan ve görüşmeleri tartışmalara neden olan 'Faaliyet Raporunun görüşülmesi' konusu da yer aldı.

Meclis gündeminin 13. Maddesinde yer alan '2014 yılı faaliyet raporun görüşülmesi' konusunda açıklamada bulunan Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye'nin 2014 yılı faaliyet raporunun kitapçık halinde bastırılarak tüm meclis üyelerinin masalarına bırakıldığını söyledi. Bu konuda söz alan Belediye Meclisinin AKP'li üyesi Kadir Dal; "Şuanda bu faaliyet raporunu onaylamamız mümkün görünmüyor. Çünkü, raporu henüz incelemedik. Biz, bu kitapçık halindeki raporu inceleyelim ve okuyalım. Cuma günü de kararımızı verelim. Onun için, ben faaliyet raporunun Cuma günkü oturumda oylanmasını teklif ediyorum" dedi.

Söz konusu teklifi Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın meclis üyelerinin onayına sundu ve teklif oy birliği ile kabul edildi. Buna göre; her yıl meclis gündemine gelen ve sert tartışmalara neden olan Belediyenin bir yıllık çalışmasını içeren faaliyet raporunun kabul edilmesi veya reddi kararı Cuma günkü meclis toplantısına kaldı.