Milletvekili Özel, “Hükümetimizin faiz oranları indirimine yönelik tedbirleri inşaat sektörünü rahatlatacaktır” dedi.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Yakaören’deki aşure programından dönüştü Isparta’nın güçlü müteahhitlik şirketlerinden Metro Mühendislik A.Ş’nin şantiyesini ziyaret etti. Gölcük Yolu üzeri eski MERKO karşısında Metro Prestij konutlarını inşa eden Metro Mühendislik, trilyonluk yatırımları ile sektörün aktörleri arasında yer alıyor.

Metro Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Mustafa Özaydın, Milletvekili Recep Özel’i Metro Prestij şantiyesinde misafir etti. Milletvekili Özel ve beraberindekiler inşaat sahasında incelemelerde bulundu. Milletvekili Özel, Türkiye’de inşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu belirterek “Metro Mühendislik, Mustafa bey Isparta için önemli yatırımlara imza atan bir işadamımız.

Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de ekonominin lokomotifi inşaat. İnşaat durursa herşey durur. Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırılar sonucu sektörde daralma yaşandı ve hissedildi. Müteahhit arkadaşlarımız zor günler geçirdi. Ama bugünler artık geçiyor. Hükümetimiz inşaat sektörünün rahatlamasına yönelik önemli tedbirler aldı. Merkez Bankası, iki kez faiz indirim kararı aldı. Son 1.5 ayda faiz oranı 750 puan düştü.

Konut faizleri yeniden 1’in altına düştü. Bu süreçte hareketlilik yaşandığını görüyor ve gözlemliyoruz. İnşallah piyasalar rahatlayacak, müteahhitlerimiz yatırımlarımı hızlandıracak” diye konuştu.