Otogar Projesi AVM bölümü çatı projesinde karşı dağların silüetine benzesin diye yapılan fantazinin bedelini ağır ödeyecek.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cuma günkü meclis oturumunda Yeni Otogar Projesi kuleli alışveriş merkezinin çatı kaplamasına ilişkin çözüm bulunamamasından yakındı.

Başkan Başdeğirmen, mecliste Yeni Otagar ihalesi için gerekli olan kaynağın İller Bankasından kredi kullanılarak çözülmesine yönelik başkanlık makamına yetki verilmesi maddesinde önemli bir itirafta bulundu.

Karşı dağların siluetine benzesin diye eski Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydındın talimatı ile yapılan çelik çatının içinden çıkmanın mümkün olmadığını anlatan Başdeğirmen, "bu ay içerisinde 2 ayrı firma ile daha görüştüm. Bir sonuca ulaşamıyoruz. Belli bir kısmını sökelim diyoruz ama olmuyor. Hepsini birden sökebiliriz diyorlar. En iyi demircileri getirdik, çatı işi yapanları, çelik işi yapanları getirdik. İstediğimiz yerden kesemiyoruz. Hepsi birden sökülür diyorlar.

Çeliklerin bağlantı yerleri çatlamış. Önemli oranda tahribatlar oluşmuş. Tamamını sökelim desek 14 milyon TL'lik maliyete yazık olacak. Sökmesek cam kaplama yapılması gerekiyor. Cam kaplamanın maliyeti 54 milyon TL.

Yazık bu paraya.

İkinci bir ITKM olmasın diye uğraşıyorum. Bu işi birlikte çözelim. Bu konuda destek verin" dedi.
Başkan Başdeğirmen, MHP'li Oğuz Göker'in "Atlas İnşaat bu işe devam etse idi çatıları nasıl kaplayacaktı' diye sorusu üzerine "54 milyon TL'lik cam kaplamayı yapacaktı. Ama 105 milyon TL'lik ihale bedelle projede bu işi nasıl yapacaklardı bilmiyorum.

16 milyon TL ihale dışı iş yapılmış. Bu paranın yetmesi mümkün değil. Bence çatı kaplama işi için ayrı bir ihale yapacaklardı. Yoksa işin içinden çıkmaları mümkün değil" diye cevap verdi.