Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Hukuk Fakültesinde dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Faruk Turhan'ın resmi ataması yapıldı.

    Prof. Dr. Turhan, Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, akademik kadroyu tamamlamak üzere olduklarını ve bu yılki kayıtların da başladığını bildirdi. Bu yılki kontenjanın 100 artı üç olarak belirlendiğini ifade eden Turhan, Hukuk Fakültesinin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin batı bloğunda, daha önce Orman Fakültesi tarafından kullanılan alanda hizmet vereceğini belirtti.

   Etkin bir fakülte olma yolunda ilerleyeceklerini ifade eden Turhan, şunları kaydetti:
     ''SDÜ Hukuk Fakültesi, ülkemizin ihtiyaç duyduğu, nitelikli, hukuk mesleği ve onurunu hayatın tüm aşamalarında koruyacak hukukçuları yetiştirmek amacıyla eğitim öğretime başlamaktadır.

Böylece hem müstakbel öğrencileri, hem mezunları, hem de öğretim kadrosu ile Türk yükseköğretim sisteminde saygın bir yeri olan SDÜ mensubu olarak hak ettikleri yeri alacaklardır.

Hukuk Fakültemiz ülkemizin orta ve uzun vadede önemli ve etkin bir hukuk fakültesi olmayı temel hedef olarak görmektedir.''