FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen Ekim ayında tutuklanan İmar ve şehircilik müdürü Ali Ayvat geçen Cuma günü mahkemece serbest bırakıldı.

Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra 6 Ekim 2016 tarihindetutuklanarak cezaevine konulan Belediye eski İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Ayvat Cuma günüyeniden hakim karşısına çıktı. Sulh Ceza Hakimliği tutukluluğa itiraz eden Ayvat’ı yeniden yargılayarak adli denetim şartıyla tahliye kararı verdi.

Edinilen bilgilere göre Ali Ayvat’ın avukatı vasıtası iletutuklandığı tarihten itibaren itirazlarını sürdürdüğü son olarak 27 Ocak ve 3Şubat tarihlerinde yeniden itiraz ettiği belirtildi.

İtirazı değerlendiren Akşehir Sulh CezaHakimliği Ali Ayvat’ın yeniden yargılanmasına karar verdi. Cuma günü Ses ve GörüntülüBilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile Isparta E tipi kapalı ceza infaz kurumundanSulh Ceza Hakimliğine bağlanan Ali Ayvat’ı yargılayan mahkeme tahliyesine karar verdi.

Ayvat’ın FETÖ ile ilgisinin bulunmadığını savunan yakınları,‘Ali Ayvat 15 Temmuz gecesi ailesi ile eline bayrak alıp en önde sokağa çıkaninsanlardan biridir. Mahkemeye bu fotoğrafları da sunarak FETÖ’cü olmadığıyönündeki ısrarımızı sürdürdük.

Yaklaşık 4 aylık bir tutukluluk süresi sonunda tahliyeolmasına sevindik’ sözleri ile mutluluklarını ifade ettiler.