15 Temmuz hain darbe girişi sonrasında hızlandırılan Fetö soruşturmaları kapsamında Hazine tarafından el konulan Demiryolu mevkkindeki yurt ve yemekhanenin son günlerde tinercilerin mekanı haline geldiği yönünde çok sayıda şikayet geliyordu.

Devlet, henüz nasıl değerlendirileceğine karar vermemişti. Korkulan oldu, atıl kalan bina cayır cayır yandı. 15 Temmuz hain darbe girişim sonrasında hızlandırılan FETÖ/PDY soruşturmnası kapsamında Maliye'nin el koyduğu Altınbaşak'a ait yurt ve yemekhane binasında cumartesi günü meydana gelen yangın korku yarattı.

Yangına, Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Temizlik İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yanısa Sav, Atabey, Gönen ve Kuleönü Belediyeleri itfaiye araçları da müdahale etti. 3 saatte söndürülen yangın sonucunda binanın çatı katı zarar gördü. Daha önce Altınbaşak Eğitim Kurumları yurdu ve Altınbaşak Yemek Fabrikası olarak kullanılan binaya 15 Temmuz hain darbe girişi sonrasında hızlandırılan Fetö soruşturmaları kapsamında Hazine tarafından el konmuştu. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul olarak kabul etmediği binanın nasıl değerlendirileceğine henüz karar verilmemişti.

Devletin nasıl değerlendirilmesi yönünde karar vermediği binanın son zamanlarda madde bağımlısı çocukların mekanı haline geldiği yönünde şikayetler ve ihbarlar alınıyordu.

Meydana gelen yangın sonrasında da bina içerisinden çıkan 3 çocuk tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi. Polis, bina içerisinden çıkan 3 çocuğun yangına neden olup olmadığını araştırıyor.

Diğer bir şüphe ise binanın FETÖ'cüler tarafından sabotaj ile yakılması, bu ihtimalide değerlendiren Polis geniş çaplı soruşturma sürdürüyor.