Vali Günaydın, FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından bütün kurumlarda arınma sürecinin devam ettiğini belirterek, “Bu süreci böyle kısa bir sürede sonlandırmak mümkün değil. Masum insanların zarar görmemesi için büyük bir titizlikle bu işi yürütüyoruz” dedi. 

Vali Şehmus Günaydın, FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında bütün kurumlarda bir arınma süreci yaşandığını belirterek, bu sürecin kısa böyle kısa bir sürede sonlandırmanın mümkün olmadığını dile getirdi. 

Vali Günaydın, “Her fırsatta ifade ediyoruz; masum insanların zarar görmemesi için büyük bir titizlikle bu işi yürütüyoruz. Kırk yıldır bu hain örgütün yuvalandığı bu kurumları birden bire temizlemek böyle kısa sürede olacak bir iş değil. Bu işi yaparken masum insanları, suçu olmayan görevlileri de korumak bizim başta gelen görevimizdir. Bu anlayışla hareket ediyoruz, adli mercilerimiz çalışıyor. Onlar süratli bir şekilde bu olayların sonuçlanması için olağanüstü çaba ve gayret gösteriyorlar. İdari anlamda işlemler devam ediyor.

Şuna herkes inansın bütün arkadaşlarımızın başlıca amacı burada suçsuz insanların zarar görmemesi bu nedenle bu bir süreçtir devam ediyor. Zaman basına da bilgi veriyoruz. Bu bilgilendirmelerimiz devam edecek. FETÖ terör örgütüyle mücadelemiz bütün kararlılıkla ve hızla devam edecek” şeklinde konuştu.