21 Mart Dünya Ormancılık Günü dün çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında ilk olarak sabah saat: 09.00’da Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunuldu ve ardından ilgili heyet  Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Bu etkinlikler sürerken bir taraftan da İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet meydanına getirilen bir kamyon çam fidanı vatandaşlara dağıtılmaya başlandı. Söz konusu fidanlar kısa sürede bitti.

5 bin adet fidan dağıtıldığını ifade eden İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Mustafa Zorlu, fidan dağıtımı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Gıda ve hammadde ihtiyacını karşılamak amacıyla doğal kaynaklarımız ve ormanlarımız üzerinde doğal baskı oluşmuştur. Ormanların korunması, geliştirilmesi ve ağaçlandırmanın yaygınlaştırılması konularında kamuoyunun dikkatini çekmek, bir farkındalık yaratmak ve bilinç oluşturmak amacıyla hafta boyunca etkinliklerimiz devam edecek. Bugün burada yaptığımız fidan dağıtımı da bu etkinliklerimizden birisidir” dedi.

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bahar da, kendilerinin de bölge müdürlüğü olarak müdürlük bahçesinde fidan dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti.