Evden kaçarak esnaflık yapan bir kişiyle evlenmek için Antalya'ya gelen kızlarının evlenmesini engellemek için filmlere konu olacak bir olaya imza attılar. Kızın ailesinden 5 kişi, söz konusu kişinin 23 yaşındaki oğlunu kaçırdıkları gerekçesiyle tutuklandılar.

Alınan bilgiye göre, Isparta'da ailesiyle yaşayan G.Ş. (22), yaklaşık 3 ay önce evden kaçarak daha önce Antalya'da bir süre yanında çalıştığı beyaz eşya dükkanı sahibi H.D'nin (56) yanına gitti. Ailesiyle telefonla görüşen G.Ş, Antalya'da olduğunu ve daha önce eşinden ayrılan H.D. ile evleneceklerini söyledi.

Kızlarını geri dönmesi için ikna edemeyen aile üyeleri, H.D'nin Isparta'daki dükkanını işleten 23 yaşındaki oğlu M.D'yi silahla zoruyla kaçırdı. M.D'yi bir minibüsün içinde Antalya'ya getiren zanlılar, H.D'yi arayarak oğlunu kızlarıyla değiştirmeyi teklif etti. Telefonda değişim teklifini kabul ettiğini söyleyen H.D, değişim yapılması planlanan adresi polis yetkililerine bildirdi.

Mazı Dağı'nda belirlenen adrese giden Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, minibüs içinde bulunan kızın babası Bülent Ş. ile Adem Ş, Muzaffer Ş, Adem Ş. ve Ramazan Emre Z'yi gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada, bir ruhsatsız tabanca, şarjör ve mermiler ele geçirildi. M.D, ailesine teslim edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlılar, M.D'nin şikâyetçi olması üzerine çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

(Isparta Oluşum)