Isparta Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, pazarlarda açıkta satılan ekmeklere isyan etti. Tarım İl Müdürlüğü ve Zabıtayı bu konuda göreve çağıran Erdeğer, “Biz de o zaman el arabasında pazarlarda ekmek satalım” dedi.

Isparta Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, pazarlarda açık bir şekilde nerede ve kimler tarafından üretildiği belli olmayan ekmek satışlarına sonunda isyan etti. Tarım İl Müdürlüğü’nün pazardaki ekmek satıcılarına izin verdiği yönünde söylentiler olduğunu belirten Erdeğer, “Kaç yıldır Isparta’nın ekmeği Türkiye’nin en iyi ekmeği ve kaliteli diye söylüyorum. Kaç yıldır idarecilere pazarda satılan ekmeklerin iyi olmadığını, çok kötü çıktığını, köyden, kentten geldiğini söylüyorum. Bizim marketlere dağıttığımız ekmeklerde üretim tarihinin yazması gerekiyor. Ayrıca gramları, içerikleri ve Türk malı diye yazması gerekiyor. 6 ayda bir neredeyse liste değiştiriyoruz. O listeler için 2-3 bin lira masraf ediyor. Bunun yanında bakkal ve marketlerde ekmek dolapları güneş görmeyecek yerde kapalı olacak. İşi bu kadar sıkı tutuyorlar” dedi.

TÜKETİCİLER ÜRETENLERİ GÖRSELER O EKMEĞİ YEMEZLER

Pazarlarda açıkta ekmek satışına bir anlam veremediğini ifade eden Erdeğer, “Tüketicilerimiz gerçekten o ekmeği üretenleri ve üretim yerlerini görseler Allah’ım şahit yemezler. Her hafta dolaptan dolayı 3-5-10  meslektaşlarımıza ceza yazılıyor. Bu adamların ne vergisi ne algısı hiçbir şey yok. Şuranın, buranın ekmeği diye satıyorlar. Tarım İl Müdürlüğümüzün bu olaya dikkat etmesi gerekiyor. Yoksa ben bakkala 1,5 TL’ye ekmek vereyim 2 liraya sattırayım. Biz de koyarız pazarlara karpuz satar gibi ekmek satarız. O zaman ekmeğin kalitesi biter. El arabalarında pazara ekmek götüreceğiz. El arabasında ekmek götürmek ne demek fırıncıları çileden çıkarması gerekir” şeklinde konuştu.

ERDEĞER’DEN HALKA UYARI

Öte yandan tüketicilere seslenen Erdeğer, “Tüketici de dikkat etsin. ucuza ekmek alıyorlarsa seçici olmaları gerekiyor. Temiz ve hijyen olan yerlerden ekmek alsınlar” dedi.