Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Amerika Birleşik Devletleri Florida Eyalet Meclisi ve Senatosu’nu ziyaret ederek Türk Günü Etkinlikleri’ne katıldı. Florida Eyaleti Temsilciler Meclisi ve Senatosu, ‘Florida’da Türk Günü’ ilan eden bir karar aldı. Florida Miami’de 7’incisi düzenlenen Türk Festivali’ne katılarak Antalya, Isparta ve Burdur’un tanıtımını yapan BAKA heyeti, eyalet başkenti olan Tallahasse’de Florida Eyalet Meclisi senatör ve milletvekilleri ile görüşmeler yaptı. BAKA heyeti, Florida Türk Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen resepsiyona katıldı.
 
BAKA adına Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, BAKA Dış İlişkiler Birim Başkanı Mehmet Pehlivan ve BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek katıldı. Resepsiyonda ABD tarafından Florida Eyalet Meclisi’nden Senatör Rene Garcıa, milletvekilleri Daphne Campbell, Hazelle Rogers, Gwyndolen Clarke-Reed, Mark Danısh, Ricardo Rangel ve diğer yetkililer yer aldı.
 
Süleyman Demirel Üniversitesi Oda Orkestrası’nın da klasik Türk ezgilerini katılımcıların beğenisine sunduğu resepsiyonda, Florida Eyaleti Temsilciler Meclisi ve Eyalet Senatosu’nun almış olduğu her yıl 20 Mart tarihini Türk Günü Karar metinleri BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a verildi. İki ülke arasındaki ilişkilerden duyduğu memnuniyeti ifade eden ve Floridalı işadamlarını Batı Akdeniz illeri Isparta, Antalya ve Burdur’a davet eden Başkan Günaydın, özellikle tarımı ve turizmi ile Batı Akdeniz’in iki ülke işadamlarına önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.
 
ABD’li senatör ve milletvekilleri de, Antalya, Isparta ve Burdur’u yakından tanımak istediklerini ve önümüzdeki aylarda Batı Akdeniz’e bir ziyaret planladıklarını belirtti. BAKA, bölgenin yatırım imkânlarının tanıtılmasına yönelik çalışmalarına devam edecek