CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, Fransa Senatosu’nda kabul edilen 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa teklifinin kabul edilmesine sert tepki gösterdi.
Demokrasinin beşiği olarak nitelendirilen Fransa’nın aldığı kararı şiddetle ve nefretle kınadıklarını belirten CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan, “Ancak biz geçmişimizden gocunmuyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Ermeni asıllı vatandaşlara karşı bir soykırımın olmadığını ileri süren CHP İl Başkanı Erdoğan, AK Parti’nin dış politikada izlediği tutuma da sert tepki gösterdi. Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Fransa bu kararı ile kendi geçmişini inkar etmiştir. Bunu düzeltmek Fransız aydınlarının, halkının görevidir. Bu yasayı mutlaka Fransız Anayasa Mahkemesi'ne götürmek zorundalar. Bu ayıpla Fransa yaşayamaz. Muhalefet olarak ulusal sorunlarda dışarıya karşı her zaman hükümetin yanındayız. Ancak 1915 olaylarına ilişkin söz konusu 22 ayrı ülkede alınan kararların 9 tanesinin AKP iktidarları döneminde alınmış olması hükümetiniz dış politikadaki başarısızlığınızın göstergesi değil midir?”