Türk Sağlık-Sen Isparta Şubesi, Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesine, Isparta'nın Atabey ilçesindeki Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarıyla ilgili, ''Burada fuhuş yapılıyor'' iddiasını içeren elektronik posta gönderen kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.
    
Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Ahmet Camuzcu, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi kene tarafından ısırılan Ş.S'nin geçen mayıs ayında Atabey Toplum Sağlığı Merkezi'ne gittiğini söyledi.
    
Ş.S'nin burada kendileriyle ilgilenilmediği gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesine elektronik posta göndererek şikayette bulunduğunu anlatan Camuzcu, bu kişinin Atabey Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarının kendilerine kaba davrandığını ve kurumda fuhuş yapıldığını iddia ettiğini belirtti.
    
Bunun üzerine Toplum Sağlığı Merkezi'ndeki 31 çalışanın bu kişi hakkında ''iftira'' iddiasıyla şikayetçi olduğunu ve Atabey Kaymakamlığı'nca Ş.S. hakkında Atabey Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu bildiren Camuzcu, ''iftira ve hakaret suçunun yasal unsurlarının bulunmadığı gerekçesiyle'' soruşturmaya gerek duyulmadığını kaydetti.
    
Ş.S'nin Toplum Sağlığı Merkezi'nde çalışan tüm üyeleri zan altında bıraktığına işaret eden Camuzcu, Ş.S. hakkında ceza ve tazminat davası açtıklarını ve Burdur Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na gönderilmek üzere Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
    
Camuzcu tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi: ''Şüphelinin bu iftirası evli ve çocuk sahibi üyelerimizi sıkıntıya sokmuştur. Şikayet dilekçesinde 'fuhuş yapılıyor' diye asılsız ve çirkin iddiada bulunan şüpheli, söz konusu sağlık kuruluşunda çalışan tüm personeli zan altında bırakmakta, namus, şeref ve haysiyetini rencide edici bir ithamda bulunarak kişilik haklarına saldırıda bulunmaktadır. Şüphelinin Atabey Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2009/116 soruşturma numaralı dosyasındaki ifadesinde de açıkça sarf ettiği çirkin iddiası sebebiyle üyelerimiz ve aileleri ruhsal açıdan yıprandığı, kişilik hakları rencide olduğu için şüphelinin cezalandırılmasını istiyoruz'' dedi.