Isparta Burdur Diş Hekimleri Odası, İl Sağlık Müdürü Levent Yılmazer'in 10 Günden Bu Yana Randevu Taleplerine Cevap Vermemesine Sitem Etti. Oda Başkanı Hüdayi Kartöz, "İl Sağlık Müdürü Yılmazer'e Basın Aracılığı ile Ulaşmaktan Başka Çaremiz Kalmadı" Dedi.

Isparta Burdur Diş Hekimleri Odası, İl Sağlık Müdürü Levent Yılmazer'in 10 günden bu yana randevu taleplerine cevap vermemesine sitem etti. Oda Başkanı Hüdayi Kartöz, "İl Sağlık Müdürü Yılmazer'e basın aracılığı ile ulaşmaktan başka çaremiz kalmadı" dedi.

İl Sağlık Müdürü Levent Yılmazer'den sağlık alanındaki bazı sorunları veya istekleri konuşmak üzere 2 Ekim tarihinde randevu talep ettiklerini belirten Isparta-Burdur Diş Hekimleri Odası Başkanı Hüdayi Kartöz, ancak halen bir cevap alamadıklarını söyledi. Konu ile ilgili basın toplantısı yapan Başkan Kartöz, İl Sağlık Müdürü Yılmazer'e basın yoluyla ulaşmaktan başka çarelerinin kalmadığını belirtti. Kartöz, "Birkaç konuyu görüşmek için 2 Ekim tarihinde Sağlık Müdürü Yılmazer'den randevu talebimiz oldu. Yılmazer'e, Isparta ve Burdur diş hekimleri adına görüşme isteğimizi belirttik. İki-üç defa aramamıza rağmen halen bir cevap verilmedi. Kendisi ile görüşemediğimiz için basın aracılığı ile sesimizi duyurmaktan başka çaremiz kalmadı" diye konuştu.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ'NİN YER SEÇİMİ YANLIŞ

Isparta-Burdur Diş Hekimleri Odası Başkanı Hüdayi Kartöz, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin Vatan Mahallesi'nde yapılması düşüncesinin Isparta halkına yapılabilecek en büyük kötülük olduğunun altını çizdi. Böyle bir yatırımın Devlet Hastanesi veya Doğumevi yakınlarında bir yere yapılması gerektiğini anlatan Başkan Kartöz, "İl Sağlık Müdürü Levent Yılmazer'in böyle bir düşünceyi hayata geçirmesini bir türlü anlayamıyoruz. Vatan Mahallesi'nde bulunan bir Ağız Diş Sağlığı Merkezi, vatandaşa külfet olacak. Bir yardımsever bu mahallede bir arsa bağışladıysa, bu merkezin buraya yapılmasını gerektirmez. Böyle bir yatırım yapılacaksa vatandaşın en kolay ulaşabileceği Devlet Hastanesi, Doğumevi gibi merkezi bir yere yapılması gerekiyor. Vatandaş sağlık hizmetlerini kolay ulaşabileceği bir yerden almak istiyor. İl Sağlık Müdürü Yılmazer, Merkezi Vatan Mahallesi'nde yapıyorsa bize nedenlerini söylemesini istiyoruz. Bunu milletvekilleri ve İktidar Partisi İl Başkanına soruyoruz. Yetkililere bu konuda duyarlı olmaları için çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu. (İhlas Haber Ajansı)