-Gayrimenkul Almanın Tam zamanı!

Dövizdeki artış, İnşaat demirindeki artış ve diğer emtiyalara gelen zamlar inşaat maliyetlerine henüz yansımadı, zira birçok gayrimenkulün projesinin kurdaki dalgalanmadan önce inşaat imalatını tamamladığından dolayı fiyat artışlarının henüz tetiklemediğinin altını çizerek “gayrimenkul almanın şu ara tam zamanı“ diyoruz.

-Mega Gayrimenkul Danışmanlık kuruluş amacı ve Hizmetleri hakkında kısa bir açıklama yaparmısınız

            Mega gayrimenkul sektördeki eksikleri ve aksaklıkları doğru tespit ederek gerçek anlamda kurumsal bir yapıda faaliyet göstermek amacıyla kurulmuş bir danışmanlık ofisidir. Tamamen şeffaf ve güvene dayalı hizmet anlayışında olup bunları ikili ilişkiler ile pekiştirmek önceliklerimizdendir.

Aynı zamanda nihai tüketicinin talep ve ihtiyaçlarını ön plana alarak, üretici firmaları bu yönde yönlendirerek gerçek arz talep dengesini kurup sektörün ve sektördeki üretici firmaların her hangi bir sıkışma olmadan sürdürülebilmesine vesile olmak amaçlarımızdandır.

Vizyonumuz

Gayrimenkul Almak, Satmak ve Kiralamak isteyen her bir müşterimize ilk günkü heyecanımızla destek vererek Gayrimenkul denilince akla ilk gelen firma olmak

Misyonumuz

Gayrimenkul sektörünü geleceğin sektörü olarak görerek, bilgi ve birikimlerimizi birleştirdiğimiz profesyonel ekibimizle Gayrimenkul Alım, Satım, Kiralama Hizmetlerinde en iyi hizmeti doğru ve dürüst olarak Müşterilerimize sunmak.

Kalite Politikamız

  • Güven ve Şeffaflık
  • Müşteri haklarını korumak

  • Müşteri gizliliğini benimsemek

  • Yasalara ve etik kurallara uymak

  • Hizmet kalitemizi sürekli geliştirmek

  • Yenilikçi, Çağdaş, Müşteri Odaklı çalışmak

  • Kaliteli hizmet vermekten ödün vermemek

  • Takım çalışmasına inanan, Ekibini sürekli geliştiren yönetim politikasını uygulamak

-Gayrimenkul sektörü hakkında düşünceleriniz nelerdir?

       Ülke ekonomisinin lokomotifi durumunda olan inşaat sektörü Isparta da önemli bir noktada ve birçok diğer iş kollarının sürükleyicisi durumundadır. İnşaat sektörünün hammaddesi topraktır ve miktarı sürekli azalan, değeri sürekli artan bir emtia durumundadır. Buna bağlı olarak arsa maliyetleri konut fiyatları açısından birinci etken haline gelmektedir.

       Yeni açılan yerleşim alanları ile birlikte, kentsel dönüşümün başladığı çeşitli mahallelerde Ispartamıza yakışan projeler hızla devam ediyor. Isparta da gayrimenkule yatırım birinci sırayı almaktadır. Özellikle öğrencilerin tercih etmiş olduğu apartlar kira getirilerinden dolayı yatırım için öncelikli tercih edilmektedir.

Kara havacılık okulu, komutanlığı ve bir alayın Isparta’ya gelecek olması Türkiye’nin en fazla öğrenciye sahip 3.üniversitesi olan Süleyman Demirel Üniversite’sinin 90 bin öğrenciye ulaşması, hızla büyüyen apart sektörünü doğrudan etkilemektedir.

-Mega Gayrimenkul danışmanlık olarak yaptığınız faaliyetler nelerdir?

Mega gayrimenkul danışmanlık olarak alıcı, satıcı ve yatırımcıların buluşmasına aracılık etmekteyiz. Firmamız öncelikle satılacak olan gayrimenkulleri süzekten geçirerek bölge, fiyat analizlerini yaparak sorunsuz olan ürünleri satışa sunarız Alıcılar ve yatırımcılar için istenilen bölgelerde hazırlanan dosya ve raporları alıcılar ile paylaşarak satışa hazır hale geldiğinde alıcı ve satıcıları buluşturarak alım satım için arabuluculuk yaparız. Tapu takipleri, kredi takipleri ücretsiz olarak firmamız tarafından sağlanarak satışın tamamlanması için süreci takip ederiz.

Takım çalışmasına her zaman önem veririz. Ekibimizle sürekli daha iyi nasıl oluruz, daha iyi hizmeti nasıl veririz istişarelerini yaparız. Müşterilerimizin istemiş oldukları kriterlerdeki seçenekleri süzerek sunar ve sonuca gideriz.

“Bizi tercih edenler mutlu” sloganımızla bir defalık ticaret hiçbir zaman yapmayız.

Büyüklerimizin tecrübelerinden sürekli istifade ederek, yenilikçi ve araştırmacı olarak kendimizi sürekli geliştirme yolunda ilerleriz. Sektörümüzle ilgili fuarları takip ederek yeniliklerden haberdar olup uygulamaya geçeriz.

Kısaca biz işimizi severek yaparak tüm ekibimizle ve müşteri ailemizle mutlu bir gelecek için çalışırız.

-Emlak işi yapanlara yönelik bir güven eksikliği görülmektedir. Bunun nedeni sizce nedir?

Öncelikle herkesin kendi mesleğini yapması gerekmektedir birinci eksiklik buradan başlıyor. Sektör hızlı olarak büyüdüğü için farklı sektörde faaliyet gösteren, aylık başka işten gelir sağlayarak emlak işini de ek olarak yapanların, belgesiz faaliyet gösterenlerin çokluğu maalesef zamanla belirli sıkıntıları gün yüzüne çıkarmaktadır. Her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de işini gerçekten benimseyip yapan, doğruluktan ayrılmayan kişiler bu işi uzun soluklu yapmaktadır. Alıcıların özellikle alım yaparken bunlara dikkat ederek, gerçekten bu işi yapan kurumsal firmalar ile çalışmaları kendileri açısından da önem arz etmektedir. Alım ve Satım yaparken bunlara dikkat edilirse sıkıntıların önüne geçileceğine inanıyoruz.

-Sizin gayrimenkul sektöründe farkınız nedir?

Firmamız gayrimenkul sektörünü geleceğin sektörü olarak görmekte, kurduğumuz ekip ile profesyonel hizmet vermekteyiz. Farklı olmamızın en önemli nedenlerinin başında yaptığımız işi benimsemek, işimizi severek yapmak ve kurumsal bir firma olmamızdır. Her zaman yatırımcılarımızın yerine kendimizi koyarız. Satıcılar ve alıcılar ile yaptığımız birebir görüşmelerimizde onların istek ve doğrultusunda piyasanın şartlarına göre her iki tarafın da korunup kollanması ilk dikkat ettiğimiz konulardan birisidir.

İnşaatın her türlü aşamasını bildiğimiz için satışlarımızda zorluk yaşanmamaktadır. Çalıştığımız firmalar Isparta’da önde gelen firmalar olması nedeni ile alıcılarımıza en iyi çeşidi ve fiyatı sunabilmekteyiz. Kendimizin almayacağı hiçbir ürünü satış listemize dahil etmeyiz. Öncelikle iyi bir analiz yaparak piyasa şartlarında olan satılabilirliği makul olan ürünlerin satışları ile ilgilenmekteyiz. Bu da zaman kaybını en aza indirerek nokta atışı yapmamızı sağlamaktadır.

Isparta da yıllara göre gayrimenkul satış rakamları nedir?

Tüik verilerine göre yıllık konut satış rakamları

2013 yılı gayrimenkul satışları 3806, (1690 ilk satış, 2116 ikinci satış)

2014 yılı gayrimenkul satışları 4514, (2224 ilk satış, 2290 ikinci satış)

2015 yılı gayrimenkul satışları 5005,(2526 ilk satış, 2479 ikinci satış)

2016 yılı gayrimenkul satışları 4702 (Aralık ayı hariç 11 aylık satışlar) (2345 ilk satış, 2357 ikinci satış)

Konut alımı yaparken nelere dikkat edilmelidir?

  1. Öncelikle konut edinme amacımızı belirlememiz gerekir. Yatırım amacıyla satın alınıyorsa getirilerine, kullanma amacıyla alınıyorsa ihtiyaçlarımıza göre karar vermeliyiz.
  2. Satın alınması planlanan konutun yaşam kalitesine ve konforuna olumlu etkiler yaratan sosyal ihtiyaçlara (toplu taşıma, okul, hastane, alışveriş merkezi, yeşil alanlar vb.) yakın olmasına dikkat edilmelidir.
  3. Konut veya henüz inşaatı başlanmamış ise arsanın ilgili Tapu Müdürlüğünde araştırma yapılarak tapu kaydı üzerinde ipotek, intifa, kira, haciz vb. Satın alınacak konutun değerini düşürecek, veya konut inşaatına başlanmasına engel olacak herhangi bir şerh, beyan olup olmadığı kontrol edilmelidir.(Satışını gerçekleştireceğimiz gayrimenkullerin araştırması firmamız tarafından yapılmaktadır.
  4. Tamamlanmış ve teslime hazır olarak satılan konutun mevzuata uygun olarak yapıldığını gösteren Yapı Kullanma İzin Belgesi olup olmadığı araştırılmalıdır.

Her Bölgede, Her Bütçeye uygun Gayrimenkul

Ispartanın Kurumsal Markası MEGA’da

İlanlarımızı takip edebileceğiniz web sitesi adresimiz

www.mega.sahibinden.com

Saygılarımızla

Adres: Pirimehmet Mahallesi 113. Cadde No:41

Denizbank Karşısı  0246 212 12 22

Mustafa BAŞAR 0530 522 32 32

Abdullah ASLAN 0532 138 77 45

Nazlı RAY 0543 547 96 54