Isparta Valisi Memduh Oğuz, Yakaören köyünde gaz sızdıran kuyunun kapatılması için Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile görüştüğünü söyledi. Oğuz, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı(TPAO)'nın bu işle görevlendirildiğini ifade ederek, valilik ve belediyenin de her türlü desteği vereceğini söyledi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Oğuz, kaynak ve finansman problemi olmadığını belirterek, "Bu konuda ne masraf gerekirse onu yapacağız. Jeofizik Mühendisleri Odası'nın son verdiği raporlara bakarsanız böyle bir kuyunun Batman'da kapatıldığını göreceksiniz.

Neden bizim kuyumuz kapatılmasın?" dedi.Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile birkaç defa görüştüğünü ifade eden Oğuz, Çiçek'in Yakaören konusuyla bizzat ilgilendiğini belirtti. Memduh Oğuz, gazın ekonomide kullanılmasına ilişkin olarak da buna tek başlarına karar vermenin mümkün olmadığını kaydetti.

Oğuz, "Yani böyle birisi diyorsa onun da teknik değerlendirmesini yapacak bilimsel kuruluşlarımız var. Isparta vilayetinde buna karar verecek kişi, teknik heyet yok. Bu çok iç düzeyde TÜBİTAK'ın, TPAO'nun, jeoloji ve jeofizik uzmanlarının değerlendirebileceği bir konudur." diye konuştu.