Esnaf Odaları Birlik Başkanı aynı zamanda cemiyetimiz üyesi Kanal 32 Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Aybatılı büyük bir fedakârlık göstererek 1 kez belediye, 2 kez de milletvekilliği olmak üzere 3 dönem AK Parti’den aday adayı olmuştur.

1994-1999 yılları arasında Isparta Belediye Başkanlığı görevinde bulunup şehircilik anlamında kente büyük hizmetleri olan Sayın Aybatılı başarılı grafiğine rağmen maalesef iktidar partisi AK Parti’de siyaset yapma imkanı bulamamıştır. AK Parti Genel Merkezi Mehmet Aybatılı’nın 3 kez yaptığı müracaata karşılık kendisini listeye almayarak Isparta’nın sesine ve beklentilerine cevap vermemiştir. Cemiyetimiz üyesi olması münasebetiyle Sivil Toplum Örgütlerine yönelik gerçekleştirilen temayül yoklamasında medya mensupları olarak bizlerde oy kullandık. Yerel medyanın içinde bulunduğu durumu en iyi analiz edebileceğine inandığımız için bir medya mensubunun Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında var olması gerektiğini hep savuna geldik. Bu nedenle yönetim kurulu olarak sayın Aybatılı’ya birçok oda, sendika ve sivil toplum örgütü gibi bizlerde oy verdik. 

Bilinmelidir ki, Gazeteciler Cemiyeti tüm siyasi partilere eşit mesafede olan bir cemiyettir. Gazeteci arkadaşlarımız büyük zorluklar içerisinde görev yapmaktadırlar. Yıpranma paylarından, özlük haklarına birçok konuda hak mücadelesi vermektedirler. Bu nedenle sadece Isparta’nın beklentileri değil medya mensuplarının da beklentileri karşılık bulsun, bizi anlayan, bizi tanıyan, bizi bilen biri meclise gitsin diye çok çabaladık. 

Ancak iktidar partisinde siyaset yapma adına üçüncü sıra adaylığı bile kabul ederek bu anlamda büyük fedakarlık gösterip hem Ispartalının hem de biz medya mensuplarının sesi olmak isteyen Mehmet Aybatılı’ya bu dahi çok görülmüştür. Bu nedenle sayın Aybatılı’nın AK Parti’den istifasına yönelik yaptığı açıklamaları yerinde buluyor ve medya mensupları olarak destekliyoruz. 

ISPARTA GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİM KURULU