Gazeteciler, Isparta Gazeteciler Cemiyeti önderliğinde kurum ve kuruluş ziyaretleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Son olarak ISUBÜ Rektör’ü Diler’i makamında ziyaret eden basın mensupları üniversitenin çalışmaları hakkında bilgiler aldılar. ISUBÜ'nün yapmış olduğu çalışmalar ve projeler ile medya iş birliği konusunda fikir alışverişinin gerçekleştiği ziyarette her iki tarafta değerlendirme fırsatı buldu.

ISUBÜ HERKES İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

Ziyarette konuşan Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, 2018 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi’nden ayrılarak kurulan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin bütün vatandaşlar için büyük bir fırsat olduğunu ifade ederek Rektör Diler’e şu sözleri aktardı: ‘İl merkezinde yayın yapan yerel gazetelerin sahipleri ve temsilcileriyle sizleri ve ekibinizi ziyaret etmek istedik. Çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Kuruluşundan kısa bir süre geçmesine rağmen önemli işler yaptınız ve yapmaya devam ediyorsunuz. İlimiz için önemli projelere imza atıyorsunuz. Biz basın mensupları, sizlerin halka açılan kapılarıyız. Zaman zaman karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün ekibinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

AMACIMIZ GELECEĞE YÖNELİK BÖLÜMLER AÇMAK

IGC Başkanı Mustafa Baş’a ve katılım gösteren basın mensuplarına ziyaretleri için teşekkür eden ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ise; ‘Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla 18.05.2018 tarihinde kurulduk. Bende kurucu rektör olarak atandım. O tarihten itibaren büyük işlere imza attık. Süleyman Demirel Üniversitesi’nden ayrılan bir üniversiteyiz. O tarihte 6 Fakülte 17 tane de Meslek Yüksek Okulu olarak kurulduk. Gelmiş olduğumuz noktada fakülte sayımızı 7’ye yükselttik.  “Uygulamalı eğitimde ortak akıl” mottosuyla çıktığımız yolda üniversitemizin en önemli özelliği ülkemizdeki 209 üniversite içerisinde Mesleki Eğitim uygulayan 2 üniversiteden birisi olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz son sınıfa geldiklerinde kendi alanlarıyla ilgili bir işyerinde tam zamanlı olarak uygulamalı eğitim almaktadırlar. Halen 700 akademisyen ve 550 idari personelimizle yaklaşık 25 bin öğrencimize, Isparta’mıza bölgemize ve ülkemize eğitim ve akademik hizmet vermekteyiz. Amacımız geleceğe yönelik bölümler açmak. Isparta olarak tıbbı aromatik alanında Türkiye’nin başkenti sayılırız. Ziraat ve Tarım Fakültelerimizle Akdeniz Bölgesi’nin en iyisiyiz diyebilirim. Bu fakültelerimizde uygulamalı çalışmalar yapıyoruz. Yılda sertifikalı onaylı 500 bin ağaç fidanı satışı gerçekleştiriyoruz. Bu ve buna benzer birçok uygulamalı çalışmalarımız yer almaktadır. İlimizin bütün ilçelerinde varız ve en iyi eğitimi vermek için ve ilimize bir fazla öğrenci gelsin diye gayret ediyoruz.  Üniversitemiz ile yaklaşık 2500 işletme arasında ikili iş yeri eğitimi protokolü anlaşmamız var. Uyguladığımız 3+1 ve 7+1 modelimizle öğrencilerimiz hem iş yeri eğitimi alıyor hem de mezun olunca işyerinde istihdam ediliyor.

Bazı bölümlerimizde istihdam oranları yüzde 90’ların üzerinde, genel istihdam oranı ise yüzde 60’larda. Yatırımlar konusunda da Rektörlük yerleşkemizde bulunan binaların güçlendirmelerini tamamlayıp daire başkanlıklarımızı burada konuşlandırdık. Eğirdir’de Turizm Fakültemizin kullanacağı binayı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan teslim aldık, gerekli tadilatlarını tamamladık önümüzdeki günlerde faal hale getiriyoruz. Ayrıca ilimiz merkezinde herkesin merakla beklediği eski Doğumevi ve eski Devlet Hastanesi alanlarında da gerekli projelendirmelerimiz tamamlandı. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığı üst düzey yetkilileri ve İlimiz Valisi, Belediye Başkanı ve Rektörleri olmak üzere Kampüs Alanı Belirleme Toplantısı yapıldı. Bu toplantıda alınan karar doğrultusunda eski hastaneler bölgesi ISUBÜ’nün kampüs alanı olarak ilan edildi. Kenti Güzelleştirme Derneği tarafından bir bina yapımı için temel atıldı. Üniversite olarak da bir ihaleye çıkıldı ancak yılsonu kurdaki değişimler nedeniyle ihaleye katılan olmadı. Şubat ayında ihaleye tekrar çıkılıp şehir merkezinde kampüs alanımızı hızla inşa etmeyi planlıyoruz. Hedefimiz hastaneler bölgesinde yapılacak inşaatların tamamı bittikten sonra o bölgede 12 bin öğrenciye eğitim vermek.” dedi.

Basın mensuplarının Rektör Diler’i ziyaretinde, ISUBÜ Genel Sekreteri Sefer Kutlu, Özel Kalem Müdürü Selçuk Tokgöz, Gönen Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Zafer Çağlar, Şarkikarağaç MYO Müdürü Gazeteci ve Öğretim Görevlisi Şakir Aksöz, MEDYAMER Müdürü Öğr. Gör. Fatih Ecevit’te yer aldı.

Isparta'da Başlayan Tavşan Sevdası İşe Dönüştü Isparta'da Başlayan Tavşan Sevdası İşe Dönüştü