Isparta'da bir gazeteci, Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlamaları sırasında fotoğrafını çektiği polis memurları tarafından darbedildiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Isparta Manşet gazetesi muhabiri Bahadır Kodaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu için dün akşam Hükümet Meydanı'nda eğlenen taraftarlar ile güvenlik önlemi alan polis memurlarının fotoğrafını çektiğini söyledi.

Fotoğraflarının çekildiğini gören polis memurlarının kendisine tepki gösterdiğini belirten Kodaloğlu, 5-6 polis memuru tarafından zorla valilik binasına götürüldüğünü ve burada darbedildiğini iddia etti.
Çektiği fotoğrafları silmeye zorlandığını öne süren Kodaloğlu, daha sonra meslektaşlarının yardımıyla Isparta Devlet Hastanesine gittiğini ve ''darp'' raporu aldığını söyledi.

Kodaloğlu, polis memurları hakkında Isparta Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, olayla ilgili inceleme başlatıldığını ve kusurlu olduğu tespit edilen personel hakkında soruşturma açılacağını belirtti.

Gürkan, açıklamasında şunları kaydetti:
''Fenerbahçe şampiyonluğu kutlamaları esnasında bir basın mensubumuz ile personelimiz arasında meydana gelen tartışma, anlayışımızla uyuşmayan ve kesinlikle kabul edemeyeceğimiz husustur. Konu bizzat İl Emniyet Müdürlüğümüzce takip edilecek ve kusurlu olduğu tespit edilecek personeller hakkında idari soruşturma yapılacaktır.''

Isparta Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Çokyaşa da şampiyonluk kutlamaları kapsamında bir basın mensubunun görevini yaparken polis memurlarınca darbedildiğini öğrendiklerini bildirdi.
Olayı kınadıklarını belirten Çokyaşa, şunları kaydetti:

''Basın mensubu arkadaşımız fotoğraf çektiği sırada arkadan 'Alın bunu' operasyonu başlatan bir amir, gazeteci arkadaşımızın karga tulumba valilik binasına sürüklenerek götürülmesine sebep olmuştur. Fotoğraf makinesi elinden alınıp çektiği fotoğrafları silmesi istenmiştir. 'Bu fotoğrafı silmeden bu kapıdan çıkamazsın' diye tehdit edilmiştir.

Fotoğraf makinesindeki görüntüleri sildiren emniyet görevlilerinin bunu yapmaktaki amacının ne olduğunu anlayamadık.''