Vali Oğuz ve Emniyet Müdürü Gürkan’dan ziyaret Geçtiğimiz akşam yaşanan nahoş olaydan dolayı Isparta Valisi Memduh Oğuz ve Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan dün Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Acar ve Gazeteci Bahadır Kodaloğlu’nu ziyaret ettiler.  Yaşanan üzücü hadisenin ivedilikle üzerine gidildiğini belirten Vali Oğuz ; ‘ Biz devletin temsilcileri olarak köşe bucak, en ücra yerde yaşayan vatandaşımızı yüzünü güldürmeye çalışırken, Vilayetimizde yaşanan bu olay üzüntü vericidir. Her şeyden önce vatandaşımıza devletin gülen yüzü göstermek başta benim ve tüm memurlarımızın görevidir. Bu yapılan olumsuzluk size değil şahsıma yapılmış olarak kabul ediyorum. Sadece size yapılan değil, tüm vatandaşlarımızın bu türlü bir olay karşısında mağdur olmalarını kabul edemem. Emniyet Müdürümüz olayın başladığı saatten itibaren konu üzerine hassasiyetler gitmesi de önem arz etmektedir’ dedi.

Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’da; ‘bizim için sizin gazeteci olmanızın bir önemi yok. Bir vatandaşımızın bu tür bir olaya maruz kalması bizleri derinden yaralar. Hele hele Isparta Emniyet Teşkilatınca böyle bir olay yaşanması üzücüdür. Gerekli tahakkikat başlatılmıştır. Sizlerinde yapıcı tutumundan dolayı teşekkür ederim’ dedi. Gazeteci Bahadır Kodaloğlu, ‘Stresli bir ortamda görev yapan emniyet teşkilatı ve biz gazetecilerin kol kola olması gerektiği inancındayım. Gerek Valimi gerekse Emniyet Müdürümüzün yaklaşımlarında ötürü teşekkür ederim’ dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Acar ; ‘ilk andan itibaren objektif bir tutum içerisinde davranan Emniyet Müdürüne teşekkür ediyorum. Gazeteci arkadaşlarımızda emniyet teşkilatı mensupları gibi gece gündüz demeden vatandaşın en güzel ve en iyi haberi okuyabilmesi için mücadele vermektelerdir. Yaşanan olay sizlerinde söylediği gibi kabul edilemez. Gazeteciler Emniyetin vatandaşa açılan yüzüdür. Her iki kurum bu denli etle tırnak gibidir. Yaşanan olumsuzluk sizlerin takibi ile cezasız kalmayacağına güvenimiz tamdır. Ayrıca bu olumsuzluk etle tırnağı ayırmaya gücü yetmez. Dün olduğu gibi bugün ve yarında Emniyet ve Gazeteciler birlikte çalışmaya devam edecektir. Emniyet teşkilatının en alt birimindeki çalışanından Emniyet Müdürümüze ve Vali’mize teşekkür ediyorum’ dedi.