Okul-aile birliği başkanı Müjde Bodur, Gazi Lisesi’nin bu yılki başarısının dikkate değer olduğunu söyledi.

Gazi Lisesi’nin 1985 yılında eğitim-öğretime başladığını, 2005-2006 yılına kadar tarihi başarılara imza atan bir okul olduğunu, Türkiye’nin en üst okullarına onlarca öğrenci gönderdiğini belirtti. 2005-2006 öğretim yılında ilimizdeki üç okulun birden Anadolu lisesi yapılması sonucunda okulun öğrenci profilinde ciddi değişmeler görüldüğünü, mevcut şartlar dahilinde en iyiye ulaşma gayreti içinde olduklarını belirtti.

Gazi Lisesi’nin bu yılki ÖSS başarı durumunu değerlendiren Müjde Bodur, 278 öğrencinin ÖSS sınavına girdiğini, 276 öğrencinin 4 yıllık fakültelere tercih yapabilecek puan aldığını söyledi. 147 öğrencinin tercih yaptığını 96 öğrencinin bir yüksek öğretim kurumuna yerleştirildiğini belirtti.

4 yıllık fakültelere giren öğrenci sayısının 42 olduğunu; bunlardan 11 öğrencinin mühendisliklere, 7 öğrencinin fen-edebiyat fakültelerine, 4 öğrencinin öğretmen yetiştiren eğitim fakültelerine, 16 öğrencinin iktisadi ve ticari bilimlere, 3 öğrencinin sağlık yüksek okuluna, 1 öğrencinin de ilahiyat fakültesine girdiğini söyledi.

30 öğrencinin ön lisans programına, 24 öğrencinin 4 yıllık açık öğretim fakültesine yerleştiğini ifade etti. Öğrencilerden bir kısmının, bir fakülteye yerleşebilecek puanı bulunmasına rağmen tercih yapmadığını sözlerine ekledi.