“Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazilik' unvanı ile 'Mareşal' Rütbesinin verilişinin 99. yıl dönümünü ve '19 Eylül Gaziler Günü'nü idrak etmenin gurunu taşıyoruz. Asırlardır hür ve bağımsız olarak yaşamış olan Büyük Türk Milleti; vatanı, bayrağı ve onuru için canını bir an bile tereddüt etmeden feda etmiş mukaddes vatan topraklarını kanlarıyla sulamış şehitler ve gazilerin fedakârlıklarıyla elde edilen nice zaferlerle dolu ve kahramanlık destanları yazmıştır.

Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız, gurur kaynağımızdır. Bugün güzel yurdumuzun her köşesinde şanlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa, binlerce yıldır hür ve bağımsız yaşıyorsak ve korkmadan geleceğe umutla bakabiliyorsak, bunu aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize borçluyuz. Cennet vatanımız bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Gaziler Günü vesilesiyle, bu kutsal emanete sahip çıkarak, kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimize layık olmaya ve tüm gücümüzle ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Şehit ve gazilerimizin gösterdikleri azim, kararlılık ve fedakarlığın Cumhuriyetimizin 100. Yıl hedeflerine doğru ilerlediğimiz şu günlerde bizim en büyük ilham kaynağımız olduğunu bir kez daha ifade ederek, Gaziler Günü’nü en kalbi d

uygularımla kutluyor, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Aziz Şehitlerimizi ve ahirete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömür diliyorum.”