31 Mart yerel seçimleri bitti ama heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Başa baş giden yarışta 19 bin oy farkıyla Ekrem İmamoğlu önde. Hemen 1xbet giriş yaparak en iyi bahis kalitesini deneyimle. 

Başakşehir, Bayrampaşa, Bakırköy, Beykoz, Büyükçekmece, Adalar, Eyüpsultan, Fatih, Ümraniye, Sarıyer ve Şile'de oy sayımı tamamlandı. Geçersiz oyların sayımının devam ettiği ilçeler Çekmeköy, Bağcılar, Tuzla, Esenler ve Esenyurt. Kartal, Silivri ve Çatalca ilçelerinde ise oyların tamamı sayılıyor. 

19 ilçede sayım var

AK Parti tespit ettikleri "usulsüzlükler ve mevzuata aykırı uygulamalar" ile ilgili itirazlarını 39 ilçe seçim kuruluna iletmişti. Şu ana kadar 19 ilçede itirazlara ilişkin işlem yapılıyor. Geçersiz oyların sayımının yapıldığı 16 ilçeden 11'i tamamlanırken 5 ilçede ise sayım sürüyor. 3 ilçede ise oyların tamamı sayılıyor.

Merakla sonucu beklenen sayıma ilişkin AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel'den dikkat çeken açıklama geldi.

Yasada itiraz hakkı var

İstanbul'daki itiraz süreci ve oy sayımıyla ilgili son bilgileri veren Özel, "Bir yanlışlık varsa itirazımızı her seçim kullanıyoruz. Seçimi yöneten il, ilçe seçim kurullarıdır. CHP'nin, İP'in, MHP'nin de itirazları var. Hemen mazbatamı verin diyorlar, yasada itiraz hakkı var." dedi.

Boş tutanaklara imza atıldığını biliyoruz

Sandıklarda yapılan usulsüzlüklerle ilgili konuşan Özel, "Boş tutanaklara imzalar atıldığını biliyoruz." diye konuştu.

Tüm sandıklar sayılsın kesin biz öne geçeriz

"Şu anda 19 bin oy farkı var, 29 binden düştü" diyen Özel konuşmasına şöyle devam etti: İstanbul'da sayım oldukça bu düşüyor. ama görüyoruz ki bazı ilçe seçim kurulları çok fazla reddettiklerini görüyoruz. Ben şuna inanıyorum bizim itirazımız üzerine tüm sandıklar sayılsın kesin biz öne geçeriz. Kesin Binali Bey alır. Ama şu an kabul edilen sayılanlara baktığımız zaman bu rakamlara geldiysek hayli hayli gelmemiz lazım.

İl seçim kuruluna itiraz yolda

Çünkü reddedilen sayım kararı verilen seçim kurulu fazla miktarda var. İnşallah il seçime itiraz edilecek zannedersem. Neticesini hep birlikte göreceğiz. "