AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal, Isparta'daki kentsel dönüşümün geçici bir pansuman olmaktan öteye gitmediğini söyledi. Dal, "Oysa bu işlem bütün olarak ele alınmalı" dedi.
 
ISPARTA TOPYEKÛN ELE ALINMALI

Kentin kentsel dönüşüm sürecinde bir bütün olarak ele alınması gerektiğinin altını çizen AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal, Isparta’nın alt yapısıyla, ulaşımıyla ve binalarıyla topyekûn bir dönüşüm sürecine girmesi gerektiğini söyledi. Dal, şu anda yapılanların şehri geçici olarak pansuman etmekten başka bir şey olmadığının da altını çizdi.

YAPILAŞMA BELİRLİ YERLERDE

Kentsel dönüşüm sürecinde Isparta’nın hak ettiği değeri alamadığını söyleyen Kadir Dal, Isparta’nın yüzde 5'lik diliminin kentsel dönüşüme girdiğini kaydetti. Dal şunları söyledi: "Belirli yerlerde yapılaşmalar var. Yollarıyla, alt yapısıyla kentsel dönüşüme girilmesi lazım. Deprem gelmeden o evin gerçekten sağlamlaştırmak gerek."

AK PARTİ TÜRKİYE'DE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNCÜSÜ

Tüm Türkiye'de kentsel dönüşüm sürecinin öncüsünün AK Parti olduğunu belirten AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal, Büyükşehirleri örnek alarak dönüşüm sürecine öncü olduklarının altını çizdi. Dal, "Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. Büyük şehirlerde bu iş nasıl yapılıyorsa benzerlerinin kentimiz gibi yerlerde uygulanması için daha çok emek vermeliyiz." diye konuştu.

Kentsel dönüşüm süreci ile ilgili çarpıcı analizler yapan Kadir Dal, Isparta’da 1970'li yıllarda yapılan evlerin o zamanın güzel evleri olduğunu ancak şimdi bu evlerin miadını doldurduğunu söyledi. Dal konuya ilişkin şu şekilde konuştu: "1970'li yıllarda, o dönemlerde deprem yönetmeliği yoktu. Kentsel dönüşüm kapsamına giren bu binalar o dönemin güzel evleriydi. Ancak şimdi bu binaların koruyucu bir yapısı yok. Bu nedenle kentsel dönüşüm bir bütün olarak ele alınmalı. Yollarıyla, alt yapısıyla gündeme almamız lazım. Isparta bu süreçten çok iyi faydalanamıyor. Devletin kredileri var. Belirli yerlerde var yapılaşma. Bütünüyle yok. Eski mahalleleri bütünüyle kentsel dönüşüme sokmak lazım."

Kentin genişlediğini bu nedenle ileriye dönük planların şimdiden tasarlanması gerektiğinin altını çizen Kadir Dal, kentin büyümesiyle orantılı hareket edilmesi gerektiğini de kaydetti.