GAZETE EXPRESS; Her türlü ikinci el eşyanın bulunduğu Bit Pazarında ikinci el ayakkabıdan, kaleme cep telefonu bataryasından halı gırgırına kadar her şeyi bulmak mümkün. Daha önceleri eski Çarşamba Pazarı ve Karaağaç Pazarı’nda yer alan Bit Pazarı, yaklaşık 3 yıldır Salı Pazarı içerisinde bulunuyor.

30 kadar esnaf tarafından oluşturulan pazarda, sokak sokak gezen hurdacıların topladığı eski eşyalar satılıyor. Toplumda insanların alım gücünün düşmesi şüphesiz onlara yarıyor. Zira, başta asgari ücretle geçimini sağlayan binlerce kişi olmak üzere geçim sıkıntısı çeken ve ucuz yollu ihtiyaçlarını karşılamaya çalışanlar Bit Pazarının yonulu tutuyor.

“İSRAFI ÖNLÜYORUZ”

10 yıldır hurdacılık yapan ve topladıklarını bit pazarında satan, 61 yaşındaki Zafer Takmaz, bit pazarının halkın israfını önlemek ve eski eşyaların geri dönüşünü sağlamakta önemli bir rol oynadığına dikkat çekti. Takmaz, “Biz burada halka hizmet ediyoruz. Alım gücü düşük vatandalar ihtiyaçlarını burada giderebiliyor. Dolayısı ile eski eşyalar çöpe atılmıyor, israf edilmiyor ve geri dönüşüm sağlanmış oluyor” dedi.

ANTİKALARI DA BULMAK MÜMKÜN

Genellikle ikinci el eşyaların satıldığı pazarda ilginç ürünlere de rastlamak mümkün. Eski radyolar, fotoğraf makineleri ve antika kap kacaklar da pazarda yerini almış durumda.