Isparta Belediyesi, henüz proje aşamasında bulunan Gül 2 Orta Ölçekli Sanayi Bölgesinin altyapı çalışmalarına başladı. Belediye ilk olarak bölgeye su götürüyor. Bu kapsamda Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü Akkent TOKİ bölgesinden Bozanönü yolu üzerinde bulunan sanayi bölgesine 3’erden 6 km uzunluğunda su hattı çekiyor.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Bozanönü yolu üzerinde bulunan Gül 2 Orta Ölçekli Sanayi Bölgesinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Bozanönü yolunun öncelikle 30 metre genişliğine çıkarılacağını söyleyen Günaydın, yeni sanayi bölgesinin su başta olmak üzere diğer altyapı çalışmalarını yapacaklarını söyledi. Su hattının yolun her iki yönünden getirildiğini aktaran Günaydın, “Isparta Belediyesi olarak diğer altyapı çalışmalarını da gerçekleştireceğiz. Yeni sanayi bölgesinde olmak isteyen esnaflarımıza da yardımcı oluyoruz” dedi.

Isparta Belediyesinin altyapı konusunda üst seviyelere ulaştığını, yerleşim yeri oluşmadan bölgede tüm altyapının bitirildiğinden bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, buna örnek olarak Çünür Yenişehir için yapılan çalışmaları gösterdi.

Şu anda Isparta’nın eski mahalleleri dahil çalışmalar yapıldığını kaydeden Günaydın, bazı çevrelerin ‘niye her tarafı açıyor, niye yapıyor’ şeklinde konuşmaların yapıldığını aktardı. Günaydın, “Şehri zamanından önce hazırlamak suç mu? Bütün Avrupa’daki kentler bu şekilde çalışıyor. Bizde Avrupa kenti gibi çalışıyoruz. Gelecekte de yaşanabilir şehir olabilmek amacıyla çalışıyoruz. Bunu yeni gelişecek, yeni imara açılan 18’i yapılmayan yerler, hep 18’i yapılacak. Bugün Deregümü’nün de belli noktalarında, ziraat alanlarına kesinlikle dokunmak yok. 18’i yapılmamış yerleri yapıyoruz. Eski mahallelerimiz şu anda Emre, Sülübey, Sidre Mahallesine kadar bütün mahallerimizde imar planları tamamlandı. Şu anda yeni 18’leri yapılıyor. Bir zamanlar ‘eski mahalleler ne olacak’ diye konuşuyordu. Karaağaç Mahallesi de eski mahallelerimizin tamamında imar çalışmaları tamamlanmak üzere. Yapı olayını açıyoruz. Kaliteli bir imar gelişimi sağlıyoruz. Şimdi de yine bazı çevreler ‘neden 18’i yapıyor, bu mahalleleri açıyor’ demeye başladı. daha önce de ‘imar sahaları açılmıyor, konut sahaları yok’ deniyordu. Şimdi de neden bu kadar fazla yapıyor demeleri de anlaşılır değil. Her şey vaktinden önce yapılıyor, şehircilik açısından uzmanca çalışılıyor” dedi.

Yeni bir imar alanı açma çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Günaydın, “Yıllardır yapılamayan İstanbul yolu üzerindeki fuar alanı olarak geçen yerin de imarını geliştirdik. Şehir meydanı, konut alanları, fuar alanı, yeşil alanları, resmi kurum alanlarını belirledik. Son aşamaya geldi. Şehrin dört bir yanında çalışmalar devam ediyor. Geleceğin Isparta’sı için çalışıyoruz, bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.