Yeşilay Isparta Şubesi ve Sav Kasabası arasında imzalanan protokol kapsamında ilkokul ve ortaokullarda Yeşilay kulüpleri kurmak, var olanları da canlandırmak amacıyla 15 genç gönüllüsüyle birlikte “Benim Kulübüm Yeşilay” Projesine start verdi.

BENİM KULÜBÜM YEŞİLAY : GELECEĞİN YEŞİLAYCILARI OLMAYA HAZIR MISINIZ?

15 Genç gönüllüsüyle bir yıl boyunca 8 farklı etkinlik gerçekleştirilecek olup,  Sav İlkokulu- Ortaokulu ve Sav Gazi Gürelli’nin içerisinde bulunduğu ve 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen projede öğrenciler bugün rol model alacakları ve etkinliklerde onlarla birlikte olacak olan koçları ile tanıştı.

Projeye öğrencilerin katılımını sağlamak, öğrencilerin aidiyet duygusu kazanması ve farkındalığını arttırmak adına öğrencilere içerisinde Tshirtleri, şapkaları, bardakları, rozetleri, bileklikleri ve boyaları olan bir kutu verildi. Ayrıca çocukların kendilerine ait olan bir kimlik kartı ile de çocuklar Yeşilay dünyası ile tanıştırılmış oldu.

Proje kapsamında; ilkokul - ortaokul öğrencilerine yönelik olarak bağımlılık hakkında eğitim verilmesi, Yeşilay kulübü kurmaları için gerekli bilgilerin verilerek yardımcı olunması, ekip çalışmasıyla afiş, resim yapılmasının sağlanması ve çocukların farkındalık düzeylerinin arttırılması hedeflenmektedir.

Sav ortaokulunda düzenlenen proje başlangıç törenine de Isparta Vali Yardımcısı Sn Hakan KUBALI, Sav Kasabası Belediye Başkanı Mustafa AVŞAR, Yeşilay Isparta Şube Başkanı Muhammed Said UYAR, Sav Kasabası Proje Sponsoru İsmail DEDE,  Sav ilkokulu ve ortaokulu yöneticileri, Sav Gazi Gürelli İlkokulu yöneticileri, okul aile birliği başkanları katılım gösterdi.  Bağımlılık ile mücadelede projenin önemine değinilen konuşmalardan sonra öğrencilere kutuları verildi.