Bağlar Ortaokulu’nda TÜBİTAK desteği ile  bu yıl ilk kez düzenlenen ve  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hacı İbrahim Berkil ile İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Doğan  tarafından açılış kurdelesi  kesilen TÜBİTAK 4006 Fuarı ‘na  okul müdürleri ve öğrencilerin yanı sıra  kalabalık bir davetli topluluğu da katıldı .
 
Okul bahçesinde düzenlenen ve 24-25 Mayıs 2017 tarihlerinde  2 gün süresince projelerin sergilendiği  bilim fuarında,  20 proje de 25 farklı deney yapıldığı ve  18’i Fen ve Teknoloji olmak üzere,  Teknolojik Tasarım dersinden  4, Matematik dersinden  1 ,  Sosyal Bilgiler ve  İngilizce derslerinden de  1’er projenin  öğrenciler ve ders öğretmenlerinin danışmanlığında işbirliğiyle  yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan ve danışmanlığını Teknolojik tasarım öğretmeni Necati Göksoy’un yaptığı;  seyir halindeki arabalarla birlikte yanan sokak lambaları sayesinde elektrik enerjisinden nasıl tasarruf sağlanabileceğini göstermeyi amaçlayan  "Enerji Tasarrufu" projesi   ve

       Fen ve teknoloji öğretmeni Hakan Karakaya’nın danışmanlığında  yine öğrenciler tarafından hazırlanan  sera ortamında yetişen gül ile ilimiz ikliminde yetişen gülün farkının  ortaya konulduğu ve  bu deneyle Isparta gülünün sadece ilimizde yetiştiği, sıcak ortamda istenilen verimin alınamadığı gözlemlenen  "Isparta Gülü" projesi gibi  dikkat çekici çalışmaların yer aldığı TÜBİTAK Bilim Şenliği’nde ziyaretçiler projeleri büyük bir ilgiyle izlediler.

      Daha sonrasında Okul Müdürü Musa Aslan konuya ilişkin  yaptığı kısa açıklamada: "Okulumuz tarafından ilk kez gerçekleştirilen TÜBİTAK  Bilim Şenliği’nde öğrenci ve öğretmenlerimiz birlikte başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Yapılan projeler sayesinde   küçük muhitlerde ileriye dönük kıvılcımlar ortaya çıkmıştır. Çocukların istekli oluşları projemizin amacına ulaştığını göstermiştir. Bilimsel çalışmalar yürütülerek gerçekleştirdiğimiz bu şenlik, beraberinde  öğrencilerimizin yapmış olduğu resim çalışmalarının da sergilenmesine vesile olmuştur. Projede görev alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz’’ dedi. Elif AKGÜL