Limak Holding, Gönen’de Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımını tamamladı. Güneşten elektrik üretmeye başladıklarını ifade eden Limak Başkanı Nihat Özdemir, temiz, alternatif ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaya devam edeceklerini bildirdi. Limak, daha önce de Isparta, Antalya ve Burdur’un enerji dağıtım ihalesini kazanmıştı. Ancak bir süre sonra haklarını devrederek konsorsiyumdan çıkmıştı.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, "2018'de madencilik ve savunma sanayi sektörlerinde yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi istiyoruz. Bu sektörlerde önemli bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 2018'den beklentileri, hayata geçirecekleri yatırımlar ve odaklanacakları projeler hakkında bilgi verdi.
"Enerjide önemli bir potansiyel var"

Faaliyet gösterdikleri sektörlerden enerjide önemli bir potansiyel olduğunu anlatan Özdemir, bu kapsamda, yeni projeler ve satın almalar yoluyla enerji üretimindeki portföylerini büyüterek 5 bin megawattlık bir kurulu güce ulaşmayı planladıklarını ifade etti.

Özdemir, enerji üretim portföylerinin çeşitliliğini daha da artırmak için rüzgâr ve güneş santralleri gibi yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışmalarının sürdüğüne dikkati çekti.

Bu ay içinde Isparta Gönen'de yatırımını tamamladıkları güneş santralinin üretime başladığına işaret eden Özdemir, "Gelecek yıl Aydın'da jeotermal ve Konya'da güneş santrali yatırımlarımızı devreye alacağız." dedi.

"Kamu-özel iş birliği projeleri ve özelleştirme ihalelerinde bulunmaya devam edeceğiz"

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Çimento yatırımlarımızla giriş yaptığımız Afrika pazarında diğer sektörlerde de önemli fırsatlar olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda, Afrika'daki altyapı ve enerji yatırım imkanları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Limak Kıbrıs Delüks Otelimizin inşaatını tamamladık. Otelimiz Şubat 2018'de faaliyetlerine başlayacak. Böylelikle turizm grubumuzun yatak kapasitesi 5 bin 500'ün üzerine çıkacak. Gelecek yıl da sektörel hedeflerimize uygun ve sinerji yaratabilecek kamu-özel iş birliği projelerinde ve özelleştirme ihalelerinde güçlü bir potansiyel alıcı olarak bulunmaya devam edeceğiz."