ISPARTA - Gelendost'ta uzun süre belediye başkanlığı yapan, en son 2014 seçimlerinde koltuğunu AK Partili Mehmet Sezgin'e devreden DP'li Halim Kıyak, sert çıkışıyla gündeme geldi. Uzun süredir sessizliğini koruyan Kıyak, Gelendost'un AK Parti'nin gücünden faydalanamamasından yakındı. Kıyak, şu açıklamayı yaptı:

AK PARTİ'NİN GÜCÜNÜ HİSSEDEMİYORUZ

            "Gelendost Belediyesi olarak şu an ilçemizde AK Parti Belediyesi var ama AK Parti'nin gücünden faydalanılamıyor. Gelendost Belediyesi, bu gücü tam olarak kullanamamaktadır. Diğer ilçelerde hizmet kervanı yürürken Gelendost yarıda kalmıştır ya da hiç alamamıştır. Gelendost Belediyesi'nin AK Parti'den ve bürokrasisinden faydalanması gerekiyor. AK Parti'nin gücü Gelendost'a döndürülmelidir. Gelendost Belediyesi ve Meclisi'nin bu konuda zayıf çalıştığını düşünüyorum. Seçimlere henüz 2 yıl var. Uzun bir süre. Bu süre iyi değerlendirilmelidir. Hizmet noktasında diğer AK Partili belediyelerle yarış içerisine girilmelidir.

BİZİM YAPTIĞIMIZ ASFALT İLE KALDI

            Gelendost, bizim yaptığımız asfalt ile kaldı. Asfalt şantiyemiz var. Yarım kalan yollar asfaltlanabilir, eskiyen asfalt yenilenebilir. İçme suyu ana hatları değişebilir. Bizim dönemimizde yapılan ile kaldı. Kuyulardan depoya kadar ishale hattı değişmeli. İçme suyu şebekesi değişebilir. AK Parti hükümeti döneminde yapılmayacak da kimin zamanında yapılacak.  Belediye, şu anda eski, yıkılacak evleri yıkıyor. Gayet güzel bir çalışma. Buna devam edilmeli. İmar Planı çalışması yapılmalı. Şehircilik anlamında çalışmalara hız verilmelidir.

ELMA, BU YIL DAHA ÇOK PARA EDECEK

            Elmada 2016-2017 sezonu iyiydi. Müstahsilimiz para kazandı. Bu yıl elma geçen yıldan daha az. Elma fiyatlarının daha yüksek olacağını umuyorum. Şu an yeni ürüne hazırlık yapılıyor. Gelendost elması bu yıl Eğirdir elması ile birlikte para edecektir.