Bunlardan en önemli olanı, ilçenin 60 yıllık içme suyu ana şebekesinin yenilenmesi oldu. Vatandaşlar artık daha sağlıklı su içebilecek. 
İlçede bulunan herkesin hayatını kolaylaştıracak, yaşam kalitesini arttıracak hizmetler sunmak amacıyla çalıştıklarını ifade eden Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin; “İlçemizin içme suyu şebekesi 60 yıllıktı. O günün şartlarında yapıldı ve uzun yıllar ilçe halkına hizmet etti. Yapanlardan, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Tabi yenilenmesi gerekiyordu. Bizde belediye olarak bu yönde adım attık ve 60 yıllık içme suyu ana şebeke hattının tamamını yeniledik. Yaklaşık 40 kilometrelik ana şebekenin tamamı ile birlikte 6 bin 800 metrelik irsaliye hattı da yeniledik. Bununla birlikte 800 tonluk yeni içme suyu deposu da yapıldı. Modern günümüz teknolojisine uygun, hijyen koşullarda yeni bir depoya sahip olduk. Şimdi halkımız daha sağlıklı su içecek. Uzun yıllar ilçe halkına hizmet verecek olan içme suyu projemizin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. 
Bu güzel projelerin ilçemize kazandırılmasında bizleri her zaman destekleyen valimize ve milletvekillerimize halkım adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu