400 yıllık kurban indirme geleneği Isparta Belediyesinin desteğiyle yeniden yaşatıldı.

Daha önce olduğu gibi kurbanlıklar dağa salındı ve arife günü davul ve zurnalarla Keçeci ve Doğancı Mahallerine getirilerek sahiplerine teslim edildi.

Bayramların oluşturduğu birlikteliğe, dayanışmaya ve yardımlaşmaya örnek bir gelenek olan kurban indirme geleneği Gökçay Mesireliğinde düzenlenen törenle başladı.

Çocukların doyasıya eğlendiği tören protokol konuşmalarıyla başladı.

Geleneği yaşayan ve yaşatanlar olarak konuşan Cennetoğlu Hasan Hüseyin Uçmak ve Kabak Hüseyin yaptıkları kısa konuşmayla geleneği yeniden yaşattıkları için Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ettiler.

Unutulmaya yüz tutmuş bir geleneğin yeniden gün yüzüne çıkması nedeniyle mutlu olduklarını ifade eden Keçeci Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi; “Belediyemizin sayesinde hep birlikte mutlu bir günü yaşıyoruz. Bu güzel günü bizlere yaşatan başkanımız

Şükrü Başdeğirmen’e çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Gelenek ve göreneklerin önemine dikkat çeken Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise konuşmasında şunları söyledi; “Yüzyılların içinden süzülüp gelen gelenek ve göreneklerimizi lütfen bir angarya olarak görmeyelim. Atalarımızın bize emaneti olan bu geleneklerimiz birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, bizleri sıkı sıkıya bağlayan etkinliklerdir. Bu gelenekler toplumun mayasını oluşturmaktadır.

Ayrıca şunu unutmayalım, geleneklerimizi bizden sonraki nesillere bırakmamız gerektiğini unutmamalıyız. Bu bizim çocuklarımıza olan borcumuzdur.

Kurban indirme geleneğini çocukluğumuzda çok yaşadık. Günler öncesinden alınan kurbanlar dağa sürülmekte ve arife günü çobanlar eşliğinde mahalleye indirilmekte. Dualarla sahiplerine teslim edilmekte. Yaşatılması gereken güzel bir gelenek” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra dağdaki kurbanlıklar davul ve zurnalar eşliğinde mahalleye indirilerek dualarla sahiplerin teslim edildi.