AYDIN’da, hukuk fakültesini bitirdikten sonra avukatlık stajını yapmaya hazırlanırken, üç yıldır tedavi gördüğü kanser hastalığından yaşamını yitiren 25 yaşındaki Ece Karakaya’nın cenazesi, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden iki yıl önce mezun olan Ece Karakaya, öğrenimi devam ederken mide kanserine yakalandı. 3 yıldır tedavi gören ve bekar olan Karakaya, sağlık sorunları nedeniyle ertelemek zorunda kaldığı avukatlık stajını yapmak için başvurdu.

Stajına başlayacağı günü heyecanla bekleyen Karakaya, dün sabah yaşamını yitirdi. Karakaya’nın ölüm haberi yakınlarını yasa boğdu. 

Genç avukat adayı Karakaya için aynı gün ikindide Bey Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt ve Karakaya’nın yakınları katıldı. Törende konuşan Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, "Ece, daha stajına başlayamadan göçüp gitti bu dünyadan. Meslektaş olacaktık. Genç ölümün acısı tarifsiz. Allah ailesine sabır versin" dedi. Kılınan namazın ardından Karakaya’nın bir süre omuzlarda taşınan cenazesi, Kemer Mezarlığı’nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Genç avukatın acı kaderi