ABD’nin AnkaraBüyükelçisi Francis Ricciardone açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’de 2007 yılından beri sürdürülen Genç Girişimcilik ve İnovasyon projesinin bu yıl 12 şehirde, 36 okulda uygulandığını, projeyi daha çok şehre yayarak uygulamaya devam edeceklerini kaydetti.
“Türkler ile Amerikalıların ortak özelliklerinden biri de girişimcilik ruhuna sahip olmaları” diye konuşan Ricciardone, bu programla ABDve Türkiye’deki gençlerin, geleceğin yenilikçi ve girişimci gençleri olmalarına yardımcı oldukları için mutluluk duyduğunu dile getirdi. Öğrencilere “Sizleri her zaman büyük düşünmeye teşvik ediyorum” diyen Ricciardone, çokuluslu dünya çapındaki firmaların kurucularını örnek gösterdi.

Yaratıcılık desteklenmeli

TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da projenin Türk gençliğinin yaratıcılığının desteklenmesi, yeniliğin öneminin vurgulanması, sürdürülebilir bir ekonominin oluşması için yenilikçi tabanlı girişimci gençler yetiştirilmesi için düzenlendiğini ifade etti.Pehlivanoğlu bu yıl Ankara, Diyarbakır, Adıyaman, Karabük, Batman, Isparta, İzmir, Tekirdağ, Mersin, Van, Gaziantep, Samsun şehirlerinden katılımın olduğu proje kapsamında inovasyon, girişimcilik ve iş planı konusunda eğitim alan öğretmenlerin 9. ve 10. sınıflardaki öğrencilerle projeyi uyguladıklarını anlattı.