Türkiye ile birlikte dünyanın dort bir yaninda yardımlasma, dayanışma ve kardeşlik duygusunun gelişmesini amaç edinen Genç İHH,  bu amaca yönelik birçok sosyal ve kültürel proje üreterek Gençlik Çalısmalarinda rol model projelere imza atıyor. Bu kapsamda 2020 yılında Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Gençlik Merkezi projesini hayata geçirmek için yola çıkıyor.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Genç İHH Isparta  İl Temsilcisi Sezgin KEL; Bilindiği üzere Genç İHH Genel Merkezimiz tarafından  her yıl farklı alanlarda proje duyurusuna çıkılıyor. Bu doğrultuda Isparta da oldugu gibi  81 İl Genç İHH İl Temsilcilikleri tarafindan proje- fon çalışması gerçekleştirilmektedir. Bundan önceki yıllarda gerçekleştirdiğimiz projeler ile iyilik kervanına mağdur ve mazlum coğrafyadaki kardeşlerimizin yararlanması için  birçok eser inşa ettik. 
*2017 yılında Somali'de 734 yetimin öğrenim görmesi için Malcom X Lisesi, 

*2018 yılında Yetim Sponsorluk Sisteminden 18 yaş dolayısı ile çıkan üniversite okuyan çeşitli ülkelerdeki 1000 yetim öyrenciye burs desteği sağlamıştık. 

*2019 yılında ise

*Dünyanın en yoksul , aynı zamanda en düşük okur-yazar oranına sahip,

*%98 Müslüman oranı olan ibadet yapılacak yer,yok denecek kadar az olan,

*Sayısız bulaşıcı hastalık mevcut ve sağlık hizmeti yetersiz olan NİJER'e;

1) Mus'ab Bin Umeyr İlkokulu 
2)Ömer Muhtar Camii
3)Rezzan El-Neccar Sağlık Ocağı projesi gerçeklestirdik.

*2020 yılında ise Gönül Köprüleri Kurmaya Devam ediyoruz. Balkanlar'da Gençliğin İnşası projesi ile; Misyonerlik faaliyetlerinin arttığı Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te inşa etmeyi planladığımız Gençlik Merkezi projesiyle; gençlerin milli ve manevi değerlerinin korunmasına destek olmayı hedefliyoruz.

Daha önceki projelerde olduğu gibi bu çalışmamizda da tüm hayırseverlerin katkı,destek ve bağışlarini bekliyoruz." dedi.

"Balkanlar'da Gençlik İnşası " projesine bağış yapmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız Isparta İnsani Yardım Derneği Kuveyt Türk Isparta Şubesi TR77 0020 5000 0912 3018 9000 01 nolu hesaba açıklama kısmına "Balkanlar'da Gençlik İnşası" yazarak bağışta bulunabilirler.