Genç İHH "Bu İyilik Nijer'e İyi Gelecek" sloganı ile Nijer'e 3 önemli büyük eser kazandırmak için yola çıktı.

Genç İHH nın her yıl Genel Merkez tarafından belirlenen proje çalısmaları ile muhtaç ve mazlum durumdaki herkesin insani ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Türkiye ile birlikte dünyanın dort bir yaninda yardımlasma, dayanışma ve kardeşlik duygusunun gelişmesini önceleyen Genç İHH,  bu amaca yönelik birçok sosyal ve kültürel proje üreterek Gençlik Çalısmalarinda örnek projelere imza atıyor. Bu kapsamda 2019 yılında "Nijer'e 3 Eser" projesini hayata geçirmek için harekete geçti. Proje kapsaminda 1 İlkokul, 1 Camii ve 1 Sağlık Ocağı inşası yapilmasi planlaniyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Genç İHH İl Temsilcisi Sezgin KEL; Bilindiği üzere Genç İHH Genel Merkezi tarafından  her yıl proje icin 81 İl Genç İHH İl Temsilcilikleri tarafindan fon çalışması gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda 2019 yılında ; 

*Dünyanın en yoksul , aynı zamanda en düşük okur-yazar oranına sahip,

*%98 Müslüman oranı olan ibadet yapılacak yer,yok denecek kadar az olan,

*Sayısız bulaşıcı hastalık mevcut ve sağlık hizmeti yetersiz olan NİJER'e;

1) Mus'ab Bin Umeyr İlkokulu 

2)Ömer Muhtar Camii

3)Rezzan El-Neccar Sağlık Ocağı projesi gerçeklestirilecektir.

Daha önceki projelerde olduğu gibi bu çalışmamiza katkida bulunmak için Isparta Genç İHH Üniversite Komisyonumuz tarafindan "Ümmet İftari" gerçekleştirilmistir. Bu programa duyarli olup, katki sağlayan tüm Üniversiteli kardeslerimize teşekkür ediyoruz.  dedi.

"Nijer'e 3 Eser " projesine bağış yapmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız Isparta İnsani Yardım Derneği Kuveyt Türk Isparta Şubesi TR77 0020 5000 0912 3018 9000 01 nolu hesaba açıklama kısmına "Nijer'e 3 Eser" yazarak bağışta bulunabilirler.