Genç İHH, 3 – 5 Ağustos da 75 il, 18 ilçeden 450  katılımcı ile birlikte Reyhanlı’da İstişare ve Değerlendirme Toplantıları gerçekleştirdi.

Toplantılar, Kuran’ı Kerim tilaveti ve tanışma programları ile başladı.Toplantıda Genç İHH il Yönetimleri  ve ilçe başkanları ile bir araya gelinerek gelecek yılın planlamasına dair istişarelerde bulunuldu. Genç İHH Genel Merkez Yönetimi ile il sorumluları geçmiş dönemin değerlendirmesini yaptı.

Toplantıdaki konferanslar serisinin ilkini çalışmalar hakkında genel bilgi vererek Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı gerçekleştirdi. Başkan Yazıcı, “Her dönemde daha fazla çalışma ortaya koymalı ve gençlere ulaşmanın yollarını bulmalıyız, o kadar güzel ve bereketli çalışmalar ortaya koyalım ki cennet bizi özlesin” dedi.

Toplantıların ikinci konferansında İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Yavuz DEDE, İHH çalışmaları hakkında bilgi vererek soruları cevaplandırdı.
Toplantıların son konferansını ise “Suriye Çalışmaları” sunumuyla Erhan YEMELEK gerçekleştirdi. Yemelek, “Suriyede’ki olaylar başlayalı 7 yılı geçti.10 yaşındaki çocuklar 17 yaşına geldi, çocuklar savaşla büyüdü. Suriye’de bir milyonun üzerinde yetim, dört yüz bin şehit ve dul kadın var. Savaş bittikten sonra toplu mezarlar ortaya çıkacak. Suriyeli insanların aklınıza gelebilecek her şeye ihtiyacı var. Biz İHH olarak günde ortalama 2,5 milyon ekmek dağıtıyoruz.Hedefimiz çadır kentte mağdur olarak yaşayan insanları huzurlu bir şekilde topraklarına kavuşturmaktır.”  dedi.

Toplantının son gününde geçen yılın değerlendirmesi ve önümüzdeki dönemin planlanması gerçekleştirildi. Toplantıda Isparta Genç İHH İl Başkanı Sezgin KEL, Isparta’daki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan KEL,Isparta Genç İHH olarak Teşkilatlanma,Eğitim,Sosyal Faaliyetler ve Proje/Fon çalışmaları kapsamında birçok çalışma yaptıklarını, özellikle İHH’nın faaliyetlerini tanıtma noktasında yönetim olarak büyük ivme kazandıklarını belirtti.”
Programın son akşamında ise gençler, ezgi ve marşlar seslendirerek programı sonlandırdı.